Vesti Društvo

ODRŽAN PARTNERSKI FORUM POVODOM PLANA RAZVOJA OPŠTINE IVANJICA U PERIODU OD 2023-2030 GODINE

О озбиљном приступу изради Плана развоја општине Ивањица за будући период, говори и данашњи партнерски форум који је органиозован како би привредници и представници јавних институција и организација изнели своје предлоге за бржи и квалитетнији развој ивањичке општине.

Присутне је поздравио први човек Ивањице, Момчило Митровић, и у уводном излагању позвао грађане да се путем доступних анкета изјасне о њиховој визији развоја Ивањице.

-Пратећи политику председника Србије, Александра Вучића и Владе, сагледавајући потребе и тренутна дешавања у свету и региону, дефинисали смо неколико битних приоритета као што су урбани одрживи развој инфраструктуре, подршка привреди у складу са могућностима општине и друго, истакао је Митровић.

Председник је додао да се у Плану развоја морају наћи и документи о енергетској ефикасности, заштити животне средине и климатским променама, побољшању здравствене и социјалне заштите, развоју спортског и културног живота али се превасходно мора радити на људском ресурсу, тачније популационој политици и повећању наталитета. О томе су говорили и директори јавних предузећа и организација, власник највећег ивањичког предузећа МатисГроуп и представници локалне самоуправе.

На данашњем форму чуло се низ предлога у ком смеру треба да се формира план развоја Ивањице, а ово је био само први корак партнерског учешћа при дефинисању Плана развоја општине Ивањица до 2030. године.

На овом ЛИНКУ можете попунити АНКЕТЕ.

О Аутору

WEB MASTER