Vesti Društvo

ODRŽAN PARTNERSKI FORUM POVODOM PLANA RAZVOJA OPŠTINE IVANJICA U PERIODU OD 2023-2030 GODINE

O ozbiljnom pristupu izradi Plana razvoja opštine Ivanjica za budući period, govori i današnji partnerski forum koji je organiozovan kako bi privrednici i predstavnici javnih institucija i organizacija izneli svoje predloge za brži i kvalitetniji razvoj ivanjičke opštine.

Prisutne je pozdravio prvi čovek Ivanjice, Momčilo Mitrović, i u uvodnom izlaganju pozvao građane da se putem dostupnih anketa izjasne o njihovoj viziji razvoja Ivanjice.

-Prateći politiku predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i Vlade, sagledavajući potrebe i trenutna dešavanja u svetu i regionu, definisali smo nekoliko bitnih prioriteta kao što su urbani održivi razvoj infrastrukture, podrška privredi u skladu sa mogućnostima opštine i drugo, istakao je Mitrović.

Predsednik je dodao da se u Planu razvoja moraju naći i dokumenti o energetskoj efikasnosti, zaštiti životne sredine i klimatskim promenama, poboljšanju zdravstvene i socijalne zaštite, razvoju sportskog i kulturnog života ali se prevashodno mora raditi na ljudskom resursu, tačnije populacionoj politici i povećanju nataliteta. O tome su govorili i direktori javnih preduzeća i organizacija, vlasnik najvećeg ivanjičkog preduzeća MatisGroup i predstavnici lokalne samouprave.

Na današnjem formu čulo se niz predloga u kom smeru treba da se formira plan razvoja Ivanjice, a ovo je bio samo prvi korak partnerskog učešća pri definisanju Plana razvoja opštine Ivanjica do 2030. godine.

Na ovom LINKU možete popuniti ANKETE.

О Аутору

WEB MASTER