Aktuelnosti Vesti

Održana peta sednica SO Ivanjica

Na petoj sednici lokalnog parlamenta verifikivani su mandati Draganu Zariću iz GG’’Milomir Zorić’’(umesto Miladina Božovića) i inženjeru građevinarstva Vladimiru Radonjiću iz SNS-a koji je zamenio Novaka Removića, u međuvremenu imenovanog za vd direktora Centra za socijalni rad.
Odbornici su usvojili i Plan generalne regulacije Ivanjice i Bukovice kao i delova naseljenih mesta Sveštica, Bedina Varoš, Šume, Dubrava, Prilike i Radaljevo. Plan obuhvata površinu od 1 977 hektara, u kojoj je formirano 25 celina. U granicama plana živi 19 006 stanovnika.
Odbornicima je izložen i Program mera podrške za sprovodjenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za područje terotorije opštine Ivanjica. Tom prilikom rečeno je da do kraja godine poljoprivrednici mogu konkurisati za regresiranje nabavke motornih prskalica, leđnih atomizera, i motornih kosilica-trimera za šta je namenjeno 5,5 miliona dinara.
Odlukom odbornika učeničke stipednije dobilo je pet učenika i 51 student.

Takođe je podršku dobila i odluka o ukidanju matičnih područja na terenu, odnosno u mesnim zajednicama. Čitavo područje opštine svodi se sada na jedno, čije će sedište biti u Ivanjici. Prethodnom odlukom ukinute su mesne kancelarije i radna mesta šefova ovih kancelarija. Izglasana je Komisija za planove opštinske uprave i imenovan Savet za budžet i finansije kao i Savet za kadrovska, administrativna i mandatna pitanja.
Na petom zasedanju lokalnog parlamenta imenovani su novi upravni i nadzorni odbori:
Turističke organizacije Ivanjica, biblioteke ’’Svetislav Vulović’’, Doma kulture, Doma učenika, predškolske ustanove ’’Bajka’’. I školski odbor ivanjičke ’’Gimnazije’’ dobio je nove kadrove.

О Аутору

Financ