Kultura

Održana promocija knjige „Dajići“

      U prepunoj Plavoj sali ivanjičkog Doma kulture , promovisana je knjiga „Dajići“ autora Mirka Peruničića.

     Izdavač je Dom kulture  a sponzori koji su finansijski pomogli izdavanje knjige su kompanija Matis i Putevi iz Ivanjice, Tehnodrum Beograd i Progres inženjeing Čačak.

     Knjiga zaslužuje punu pažnju i čitanje i da bude na polici u kući svakog domaćina sa Golije, ali i onih koji su daleko od zavičaja, poručuje recenzent Emilijan Protić. Uz obilje istorijskih podataka i slike svakidašnjeg života ljudi pod širokim krilom Golije kroz protekle decenije 19. i 20. veka , Peruničić je zaslužan što je na svetlost dana izneo sa ljubavlju i stavio među korice svet na Goliji i pod Golijom, o kome se više usmeno pripovedalo, a retko pisalo, da ostane i da traje. Knjiga  „Dajići“ je svojevrsni vremeplov koji donosi radost novih saznanja,  budi uspomene na daleke pretke, na korene kojih se ponekad olako odričemo.

     O knjizi su govorili uvaženi gosti promocije: general potpukovnik, akademik, profesor doktor tehničkih nauka, Siniša Borović, istoričar Salih Selimović i protojerej stavrofor, Miroljub Marinković. Autor se zahvalio prisutnima i donatorima koji su na bilo koji način pomogli izdavanje ovog dela i najavio novu knjigu o poreklu žena udatih u familiju Peruničić na čijem istraživanju već radi.

     Posetioci promocije oko sat vremena uživali su uz odlomke iz knjige,  pesmu sa Golije i govor uvaženih gostiju.

О Аутору

Financ