Vesti

Održana XI sednica lokalnog parlamenta

Na jedanaestoj sednici ivanjičkog lokalnog parlamenta usvojena je odluka o drugom rebalansu budžeta za ovu godinu. Osnovni razlog za njeno donošenje bio je stvaranje neophodnog pravnog okvira za izvršenje određenih rashoda koji nisu predviđeni osnovnom odlukom o budžetu, a sredstva za njih se obezbeđuju sa pozicija koje neće biti izvršene do kraja godine.

Današnjom odlukom odbornika ne menja se finansijski okvir lokalne kase koja dostiže gotovo milijardu dinara, već se njome obezbeđuje povećanje iznosa za izradu projektne dokumentacije, periodično održavanje opštinskih i nekategorisanih puteva, isplatu naknade protivgradnim strelcima, finansiranje projekata udruženja građana, nabavke opreme, isplatu jubilarnih nagrada u OŠ „Prof.dr Nedeljko Košanin“, sanaciju deponije, kao i isplatu plata i jubilarnih nagrada zaposlenima u predškolskoj ustanovi „Bajka“.

Sredstva za navedene aproprijacije obezbeđena su odustajanjem od izrade Projekta sportskog centra u ovoj godini, smanjenjem iznosa za kupovinu zemljišta i uštede na poziciji plata mesnih zajednica.

Odbornici su usvojili predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u ovoj godini, kao i opštinsku odluku o nekategorisanim putevima i ulicama na teritoriji opštine Ivanjica. Zeleno svetlo dobio je Program kontrole i samnjenja populacije pasa i mačaka na teritoriji opštine Ivanjica. Usvojen je izveštaj i program rada Predškolske ustanove ’’Bajka’’.

О Аутору

Financ