Aktuelnosti Vesti

Opština Ivanjica finansirala osam projekata za razvoj seoskog turizma

Ivanjica – Opština Ivanjica dodelila je podsticajna sredstva za razvoj seoskog turizma u ukupnoj vrednosti od 1.518.900 dinara.

Podnosioci projekata pojedinačno su ostvarili pravo na iznose od 130.000 do 200.000 dinara.

Na osnovu jasno utvrđenih kriterijuma Komisija je odobrila osam od  deset podnetih projekata. Uslove su ispunili: Stojadin Vidaković iz Kušića, Vojin Obrdović iz Katića, Nebojša Milićević iz Lise, Draško Milosavljević iz Ivanjice, Milivoje Luković iz Dajića, Radovan Avramović iz Kumanice, Dragana Maričić iz Vionice i Snežana Pešić iz Čačka (Kušići).

Osnovni ciljevi ovih subvencija su podspešivanje kvaliteta usluga u seoskom turizmu kao i proširenje kapaciteta što će usloviti veći broj gostiju.

Predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović,  uručio je ugovore vlasnicima turističkih objekata i tom prilikom istakao da opština Ivanjica ulaže maksimalne napore kako bi u saradnji sa nadležnim republičkim insitucijama poboljšala sveukupan ambijent i postala primamljiva svakom potencijalnom gostu.

Seoski turizam postaje sve aktueniji, tvrde vlasnici turističkih objekata, a gosti stižu iz čitave Srbije, sve češće i iz inostranstva.Ova investicija od ogromnog je značaja za vlasnike turističkih objekata jer će omogućiti adaptaciju, proširenje i uređenje  postojećih kapaciteta.

Ovo je prvi put da je iz opštinskog budžeta novac opredeljen za podsticaj razvoju seoskog turizma. Kako kažu,  praksa će zaživeti pa se uskoro očekuje raspisivanje novog konkursa za 2019. godinu.

О Аутору

Financ