Aktuelnosti Vesti

Počeo sa radom novi vrtić u Ivanjici

Objekat Dečijeg vrtića u Crnjevu danas je otvoren za dve jaslene,a narednog ponedeljka primiće decu vaspitnih grupa. Ukupan kapacitet objekta ‘’Bambi’’, čija je površina 820 metara kvadratnih, je stotinu dece.
U Dečijem vrtiću ‘’Bambi’’ u Crnjevu biće uposleno 15 radnika.

Njegovo otvaranje željno je isčekivano, a kako navode iz lokalne samouprave jedan od ključnih razloga za prolongiranje roka jeste epidemiološka situcija.

U podrumskom delu objekta novog vrtića je kotlarnica sa ostavom za pelet, prostorije za pranje, sušenje i peglanje veša, radni prostor, prihvatna kuhinja, služba za održavanje, sanitarni čvorovi i prostor za skladištenje čistog veša. U prizemlju su prostorije za četiri jaslene i vaspitne grupe, trpezariju, hol, trem, vetrobran, stepenište, prostor za prijem roditelja, zdravstveno odeljenje i sanitarni čvor.

Novi dečiji vrtić u svom sastavu ima podrum, prizemlje i jedan sprat. Sprat vrtića poseduje višenamenski prostor.

U novootvoreni objekat investirano je 77. 102.000 dinara. Ministarstvo privrede Srbije je za ovu namenu izdvojilo 31.560.000, a opština Ivanjica iz svog budžeta 45.541.000 dinara. Objekat je izgrađen po najsavremenijim standardima u ovoj oblasti.

Izvor: Info LIGA

О Аутору

Financ