Aktuelnosti Vesti

Početak radova na izgradnji centra za dijalizu

U Domu Zdravlja Ivanjica počela je izgradnja centra za dijalizu. Radovi će trajati dva meseca uz mogućnost produženja od 15 radnih dana. Vrednost radova je 23.559.000 dinara, a ceo projekat izgradnje finansira opština Ivanjica.
Oprema Centra za dijalizu obezbeđena je iz donacija, a zanatska zadruga CMP je izvođač radova jer je na tenderu dala najpovoljniju ponudu. Otvaranje je planirano za početak februara 2017. Ovaj projekat opština Ivanjica radi u saradnji sa Ministarstvom zdravlja.Osamnaest naših sugrađana odlazi svake nedelje u Čačak na dijalizu i njima bi bilo veliko olakšanje ukoliko bi po planu centar počeo sa radom. Pored izgradnje dijaliznog centra u Domu zdravlja se radi u protekle dve nedelje na sanaciji mokrog čvora, a u planu je i rekonstrukcija službe medicine rada.
Zoran Lazović predsednik opštine Ivanjica izrazio je zadovoljstvo zbog započetih radova na izgradnji dijaliznog centra I dodao da kada je reč o Domu zdravlja radovi na rekonstrukcijama tek počinju.
Direktor ivanjičkog Doma zdravlja Sretina Stojanović ističe da je ustanova koju vodi učestvovala u izradi projektne dokumentacije izgradnje centra za dijalizu, da je ovo od velikog značaja i za pacijente a i za zaposlene u ovoj zdravstvenoj ustanovi, sa zadovoljstvom očekuje i početak rekonstrukcije službe medicine rada.
Zanatska zadruga CMP postoji i radi od 1979.Ova zadruga već je radila na sličnom projektu izgradnje centra za dijalizu u Priboju.

 

О Аутору

Financ