Vesti

Položeni venci na spomen obeležje poginulim vojnicima i policajcima

U prisustvu vladike Justina, ivanjičkog sveštenstva, predstavnika lokalne samouprave, udruženja boraca iz Ivanjice i Valjeva, predstavnika Ministarstva odbrane i policije, porodica poginulih i većeg broja građana, položeni su venci na spomenik poginulim vojnicima i policajcima u ratovima od 1990.do 1999. godine.

Dan sećanja na poginule obeležava se svake godine 3. juna kada slavi ivanjička crkva ’’Sveti car Konstantin i carica Jelena’’.Nakon opela i polaganja venaca prisutnima se obratio predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović.

Dužnost opštine Ivanjica je da nikada ne zaboravimo ljude koji su dali život za otadžbinu Srbiju. I danas polaganjem venaca želimo da pošaljemo jasnu poruku da je sećanje na njih neizbrisivo. Neka im je večna slava i hvala.-rekao je Lazović

Spomen obeležje u ivanjičkom gradskom parku podignuto je u znak sećanja na poginule: Dragana Tankosića, Slobodana Mirkovića, Srećka Ćerimana, Miluna Jovićevića, Krstu Zekavicu, Gradimira Jakovljevića, Radomira Nešovića, Zorana Veličkovića, Miroslava Vasilijevića, Milića Tanaskovića i policajce, Duška Gligorića i Duška Đokovića.

Predsednik Udruženja boraca iz Ivanjice, Miodrag Bogdanović, rekao je da se moramo češće sećati onih koji su život dali za našu zemlju.

Kako je 3. jun krsna slava ivanjičke crkve ‘’Sveti car Konstantin i carica Jelena’’ za prisutne je upriličen slavski ručak.

Izvor: INFOLIGA

О Аутору

Financ