Vesti

Položeni venci na spomen obeležje poginulim vojnicima i policajcima

У присуству владике Јустина, ивањичког свештенства, представника локалне самоуправе, удружења бораца из Ивањице и Ваљева, представника Министарства одбране и полиције, породица погинулих и већег броја грађана, положени су венци на споменик погинулим војницима и полицајцима у ратовима од 1990.до 1999. године.

Дан сећања на погинуле обележава се сваке године 3. јуна када слави ивањичка црква ’’Свети цар Константин и царица Јелена’’.Након опела и полагања венаца присутнима се обратио председник општине Ивањица, Зоран Лазовић.

Дужност општине Ивањица је да никада не заборавимо људе који су дали живот за отаџбину Србију. И данас полагањем венаца желимо да пошаљемо јасну поруку да је сећање на њих неизбрисиво. Нека им је вечна слава и хвала.-рекао је Лазовић

Спомен обележје у ивањичком градском парку подигнуто је у знак сећања на погинуле: Драгана Танкосића, Слободана Мирковића, Срећка Ћеримана, Милуна Јовићевића, Крсту Зекавицу, Градимира Јаковљевића, Радомира Нешовића, Зорана Величковића, Мирослава Василијевића, Милића Танасковића и полицајце, Душка Глигорића и Душка Ђоковића.

Председник Удружења бораца из Ивањице, Миодраг Богдановић, рекао је да се морамо чешће сећати оних који су живот дали за нашу земљу.

Како је 3. јун крсна слава ивањичке цркве ‘’Свети цар Константин и царица Јелена’’ за присутне је уприличен славски ручак.

Извор: ИНФОЛИГА

О Аутору

Financ