Vesti

Predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović održao sastanak sa kandidatima za dva radna mesta u opštinskoj upravi i najavio otvaranje novih radnih mesta

 

U sali SO Ivanjica predsednik opštine Zoran Lazović održao je sastanak sa kandidatima koji učestvuji na konkursu za prijem u radni odnos za dva izvršioca, jednog komunalnog inspektora i jednog saradnika za lokalni ekonomski razvoj.

Cilj ovog sastanka otvorenog tipa bio je da se kandidati upoznaju lično i razumeju kakva im je konkurencija kao i da se eliminiše savka mogućnost postojanja diskriminacije. Predsednik opštine otvorivši sastanak naglasio je da neće biti nikakve pristrasnosti i da svi kandidati imaju jednake šanse za radna mesta na koja su konkurisali. On je ovom prilikom izrazio žaljenje što mogućnost za prijem u radni odnos imaju samo dva kandidata i obećao da će svako dobiti svoju šansu kroz dalja otvaranja radnih mesta, a najavljuje da će ih iduće godine u Ivanjici biti od 300 do 400.

Svi prisutni kandidati imali su prilike da na ovom sastanku kažu više o sebi i svojim dosadašnjim radnim iskustvima. Sastankom su prijatno iznenađeni i zadovoljni.Na samom kraju Lazović je istakako da izbor dva kandidata neće biti ni malo lak jer je konkurencija jaka i u pitanju su visoko obrazovani mladi ljudi, kao i neki sa značajnim iskustvom iz dosadašnjeg rada. Ali on navodi da ni oni sa srednjom stručnom spremom ne treba da budu obeshrabreni jer će se otvaranjem novih radnih mesta steći uslovi za zapošljavanje i ovog kadra.

 

О Аутору

Financ