Vanredno stanje 2020 Vesti

Prijava za volontiranje u Ivanjici

Kao volonter Kancelarije za mlade opštine Ivanjica prihvatate poštovati uputstva koja izdaje Štab za vanredne situacije opštine Ivanjica kao i sve mere opreza koje propisuju relevantne zdravstvene institucije. U toku vanrednog stanja Štab za vanredne situacije je organizator svih volonterskih aktivnosti na teritoriji opštine Ivanjica.

Prilikom volontiranja poštujete sledeće procedure:

1. U sadašnjoj fazi vanrednog stanja za volontiranje se mogu prijaviti samo punoletne osobe. Radi bezbednosti i zaštite mlađi članovi se ne mogu prijaviti dok se ne kreiraju posebne mere i procedure od strane relevantnih zdravstvenih institucija.

2. Nikako ne prihvatati volonterski poziv ukoliko bezbednosne mere nisu adekvatne, ukoliko niste kompetentni za posao koji vam se poverava i ukoliko se u vašem stalnom bližem okruženju nalazi osoba iz rizične grupe, koja bi Vas kroz Vaše volontiranje, potencijalno dovela u opasnost!

3. Volonteri se preko Kancelarije za mlade mogu prijaviti isključivo za rad u skladu sa potrebama lokalnog kriznog štaba ili tima za pomoć koji organizuje lokalna samouprava. Nikako ne preporučujemo samoinicijativno volontiranje, bez posredstva lokalnih kriznih štabova, timova za pomoć ili institucija.

4. Od volontera zahtevamo da se striktno, u potpunosti pridržavaju uputstava, preporuka i obaveza kriznog štaba i zdravstvenih institucija u cilju bezbednosti samih volontera i osoba sa kojma volonter ostvaruje neposredni kontakt. Savetujemo sve volontere da pravilno nose svu zaštitnu opremu, pojačaju ličnu higijenu, ne dodiruju lice dok nisu oprali ruke, pojačaju mere dezinfekcije, ne ostvaruju direktan kontakt sa osobama kojima pomažu i ponašaju se odgovorno u skladu sa situacijom.

5. Štab za vanredne situacije opštine Ivanjica će odrediti punoletno i odgovorno lice koje će pratiti aktivnosti volontera, voditi brigu o njima, voditi evidenciju i komunicirati sa timovima, kriznim štabom i pojedincima.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfDC1GjbefYcNoGKCUJRISrusp4HpI7Y04t3YintybI-lMOwA/viewform?fbclid=IwAR3Iz3mEXdAiwhaMfby6i06LY6sfiObCYpwuGZvl4DMvRXbBmuCHzNiYFuA

О Аутору

Financ