Vesti

Proglašene tri najlepše ljubavne pesme

Na 26.  po redu „Konkursu za najlepšu ljubavnu pesmu“, koji  je trajao od 15. oktorbra do 30. novembra 2018. godine, prijavilo se 148 pesnika sa 366 pesama. Učestvovali su pesnici iz Srbije, BIH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Bugarske.

     Selektor ovogodišnjeg Konkursa,  književnik,  Dragan Jovanović  Danilov,  proglasio je tri najlepše ljubavne pesme: Prvo mesto i epitet najlepše osvojila je pesma „Merenje nemanja“, autorke Srbijanke Gromović-Jelić iz Smederevske Palanke, drugo mesto pripalo je pesmi  „Pesma o jednoj ljubavi, Vesne Laudanović iz Kragujevca, a treće pesmi „Belutak broj dva“, Aleksandre Ljubisavljević iz Smedereva. Nagrade koje propisuju pravila Konkursa, biće uručene nagrađenima na promociji zbornika „Žubori“ u aprilu mesecu.

     Inače za 25 godina koliko traje Konkurs,  Dom kulture Ivanjica  objavio je 25 knjiga nagrađenih i isto toliko zbornika „Žubori sa Moravice“, kao i Antologiju najlepših pesama sa Konkursa   „Skaska za beskraj i bezmerje“, povodom proslave četvrt veka Konkursa 2017.godine.

О Аутору

Financ