Vesti

Proglašeni najbolji recitatori Moravičkog okruga!

Ива Петровић из Ивањице (млађи узраст), Маша Шиљковић из Чачка (средњи узраст) и

Kрсман Недељковић из Горњег Милановца (старији узраст) представљаће Моравички

округ у Ваљеву, на Републичкој смотри рецитатора „Песниче народа мог“.

Kултурни центар Горњи Милановац, у сарадњи са Савезом аматера Србије,  у суботу  20. априла 2019. године, организовао је у Модерној галерији  Окружно такмичење рецитатора. У три старосне категорије, наступили су најбољи рецитатори Чачка, Горњег

Милановца, Ивањице и Лучана.

У категорији млађих основаца најбоља је била Ива Петровић из Ивањице, док је друго и треће место припало Лари Милени Мартин и Петру Јовановићу, ученицима из Горњег Милановца .

У категорији рецитатора од 5. до 8. разреда прво место освојила је Маша Шиљковић из Чачка, док је друго место припало Данилу Лукићу из Чачка  а треће  Милици Прокопијевић из Ивањице.

Одлуком жирија, професора српског језика и књижевности: председнице жирија Марине Јовановић (Горњи Милановац) и чланова жирија: Јелене Ружић (Чачак), Светлане Kуч (Ивањица) и Ангелине Икодиновић (Лучани), Моравички округ на финалној смотри рецитатора у Ваљеву представљаће и Kрсман Недељковић из Горњег Милановца, најбољи рецитатор  Моравичког округа у категорији средњошколаца. Божидар Томовић из Чачка и Петар Вранић из Ивањице заузели су друго, односно треће место.

Жири је доделио и неколико похвала. Похвале су добили : Александар Јовашевић, Давид Савковић и Теодора Пауновић (млађи узраст), Андреа Сарић, Мина Маричић и Сандра Јаћимовић (средњи узраст), Милан Ружић, Татјана Рашић и Милош Боровић (старији узраст).

Републичка смотра рецитатора “Песниче народа мог“ биће одржана 17. и 18. маја 2019.

године у Ваљеву.

О Аутору

Financ