Vesti

Proglašeni najbolji recitatori Moravičkog okruga!

Iva Petrović iz Ivanjice (mlađi uzrast), Maša Šiljković iz Čačka (srednji uzrast) i

Krsman Nedeljković iz Gornjeg Milanovca (stariji uzrast) predstavljaće Moravički

okrug u Valjevu, na Republičkoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“.

Kulturni centar Gornji Milanovac, u saradnji sa Savezom amatera Srbije,  u subotu  20. aprila 2019. godine, organizovao je u Modernoj galeriji  Okružno takmičenje recitatora. U tri starosne kategorije, nastupili su najbolji recitatori Čačka, Gornjeg

Milanovca, Ivanjice i Lučana.

U kategoriji mlađih osnovaca najbolja je bila Iva Petrović iz Ivanjice, dok je drugo i treće mesto pripalo Lari Mileni Martin i Petru Jovanoviću, učenicima iz Gornjeg Milanovca .

U kategoriji recitatora od 5. do 8. razreda prvo mesto osvojila je Maša Šiljković iz Čačka, dok je drugo mesto pripalo Danilu Lukiću iz Čačka  a treće  Milici Prokopijević iz Ivanjice.

Odlukom žirija, profesora srpskog jezika i književnosti: predsednice žirija Marine Jovanović (Gornji Milanovac) i članova žirija: Jelene Ružić (Čačak), Svetlane Kuč (Ivanjica) i Angeline Ikodinović (Lučani), Moravički okrug na finalnoj smotri recitatora u Valjevu predstavljaće i Krsman Nedeljković iz Gornjeg Milanovca, najbolji recitator  Moravičkog okruga u kategoriji srednjoškolaca. Božidar Tomović iz Čačka i Petar Vranić iz Ivanjice zauzeli su drugo, odnosno treće mesto.

Žiri je dodelio i nekoliko pohvala. Pohvale su dobili : Aleksandar Jovašević, David Savković i Teodora Paunović (mlađi uzrast), Andrea Sarić, Mina Maričić i Sandra Jaćimović (srednji uzrast), Milan Ružić, Tatjana Rašić i Miloš Borović (stariji uzrast).

Republička smotra recitatora “Pesniče naroda mog“ biće održana 17. i 18. maja 2019.

godine u Valjevu.

О Аутору

Financ