Vesti Kultura

Promocija knjige Ljubivoja Jovanovića

Petak 12.oktobar u 19 časova

Dom kulture Ivanjica – Plava sala

Promocija knjige Ljubivoja Jovanovića

„Bela pčela“ – prilozi za mitološku istoriju Srba

     U petak 12.oktobra, u Plavoj sali Doma kulture održaće se književno veče Ljubivoja Jovanovića, na kome će se promovisati knjiga „Bela pčela“.

      

     Ljubivoje Jovanović je  srpski akademski slikar poznat po svojim slikama, knjigama i radovima inspirisanim slovenskom religijom.

     Rođen je 22. januara 1950. godine u Severovu kod Arilja. Završio je pekarski zanat u Arilju 1968. Godine a likovnu akademiju 1978. godine u Pragu. Bavio se pedagoškim radom do 1987. godine, a zatim je u statusu slobodnog umetnika. Bio je direktor Kulturnog centra u Arilju od 1996. do 2002. godine. Od 1999. godine se bavi slovenskom religijom.  Do sada je izlagao samostalno 35 puta i kolektivno oko 25 puta. Značajni ciklusi slika : „Ulice“, „Masline“, „Vreme sumraka“. Učestvuje u radu brojnih likovnih kolonija. Autor je više radova i knjige koji se bave slovenskom religijom  Ima ženu Helenu i sina Nemanju.

Redovne teme njegovih slika čine božanstva Slovena: Perun, Lada, Morana, Svetovid,Svarog, Koledo.

     Cilj mu je da povrati zaboravljeno, da podigne svest o nama kao o velikom narodu, da povrati samopouzdanje i samosvest Srba.

Dobrodošli na književno veče Ljubivoja Jovanovića!

О Аутору

Financ