Vesti

Radovi na putevima u toku

Општина Ивањица у сарадњи са Војском Србије убрзано ради на реконструкцији путева оштећених у бујичним поплавама који су од виталног значаја за мештане удаљених подголијских села. Већ је завршен пут Средња река-Дајићи-Старо село у дужини око седам километара, наставља се са радовима у Месној заједници Девићи, деоница према засеоку Маринковићи дужине три километра, следи реконструкција пута Девићи-Витлиште-Рудно око осам километара и пут Девићи–Вионица. Предвиђено је да радови буду завршени до 14. септембра.

Долазак војске једно је од бољих решења за брзо и ефикасно санирање путних праваца оштећених током бујичних поплава које су нас задесиле пре пар месеци. Конкретно, имали смо ванредну ситуацију у пет месних заједница па је било неопходно што пре извршити реконструкцију путне мреже. Општина је обезбедила позајмишта, односно материјал потребан за санацију путева, гориво и мазиво док Војска Србије учествује у овом послу са машинама и радном снагом.-рекао је заменик председника општине Ивањица, Момчило Митровић.

Ови путни правци су жила куцавица за мештане удаљених села јер, како кажу, без пута је немогуће живети и опстати у овим крајевима.

О Аутору

Financ