Aktuelnosti Vesti

Realizovana aktivnost Škole u prirodi- Škola preživljavanja

U okviru projekta „Sasvim prirodno“ koji realizuju Klub ekstremnih sportova „Stari Vlah“ i lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica, a finansijski podržava Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, u sredu 08.02.2017.godine na planini Golija, lokaciji Dajića brdo, realizovana je aktivnost Škola u prirodi- Škola preživljavanja u zimskim uslovima.

Na aktivnosti je učestvovalo 25 mladih iz Ivanjice, a instruktori su bili pripadnici Službe za delovanje u vanrednim situacijama opštine Ivanjica koju je formirala lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica, a finansijski podržalo Ministarstvo omladine i sporta RS 2015.-te godine.

Učesnici su imali priliku da nauče osnove spasavanja i preživljavanja u prirodi u zimskim uslovima kroz kratku obuku i simulaciju nekoliko vežbi zbrinjavanja i transporta unesrećene osobe. Nakon završene obuke, učesnici su učestvovali na ekološkoj akciji prikupljanja otpadaka na istoj lokaciji.

Projekat „Sasvim prirodno“ je usklađen sa ciljevima Nacionalne strategije za mlade Republike Srbije, kao i sa Lokalnim akcionim planom za mlade opštine Ivanjica i ima za cilj promovisanje aktivizma i volonterizma kod mladih, kao i očuvanje životne sredine u Parku prirode Golija i drugim prirodnim okruženjima naše opštine.

Realizacija projekta „Sasvim prirodno“ je u toku i pozivaju se svi mladi zainteresovani da uzmu učešće na ovom projektu.

О Аутору

Financ