Vesti

Redovna martovska akcija dobrovoljnog davanja krvi

Redovna martovska akcija dobrovoljnog davanja krvi
14.03.2018. u periodu od 9 h – 16 h u Tehnička škola Ivanjica

Poštovani sugrađani, pozivamo Vas na redovnu akciju Dobrovoljnog davanja krvi, koja će se održati 14.03.2018. od 9 do 16 časova u prostorijama Tehničke škole.
Potrebe za krvlju su svakodnevne. Molimo sve građane koji su i do sada bili odgovorni i davali krv da se odazovu pozivima Crvenog krsta i daju krv. Takođe i sve one koji do sada nisu davali krv, da dođu obave besplatan lekarski pregled i po odobrenju lekara daju krv
Svi učestvujemo u obezbeđivanju dovoljnih količina krvi za pacijente u bolnicama: zdravi građani, koji imaju između 18 i 65 koji daju krv na akcijama koje organizuje Crveni krst, ovlašćena transfuziološka služba koja prikuplja, testira i priprema krv za primenu kod pacijenata kojima je potrebna radi terapije, lečenja ili izlečenja.
Neohodno je da ovaj krug nesmetano kontinuirano funkcioniše, jer svako odstupanje u ovoj odgovornoj oblasti može ugroziti nečiji život. Svako od nas poznaje ili nekoga kome je potrebna krv ili kome je krv spasila život. Neki od nas su davaoci krvi a deo građana je već bio među primaocima krvi ili komponenata krvi.
Isključivo od učešća građana na organizovanim akcijama dobrovoljnog davanja krvi zavisiće dovoljne rezerve krvi za sve pacijente .
Molimo sve građane da se odazovu pozivima na akcije dobrovoljnog davanja krvi, da bismo bili solidarni jedni prema drugima i da ima rezervi krvi za svekojima je to potrebno.

О Аутору

Financ