Vesti

Uskoro počinje najavljena gasifikacija Ivanjice

Odlukom Vlade RS prihvaćen je izveštaj o potrebi izgradnje gasovodnih objekata radi završetka započete gasifikacije i obezbeđenja snabdevanja prirodnim gasom opštine Ivanjica. Kako saznajemo program gasifikacije prethodno mora usvojiti i lokalni parlament, obzirom da je on u završnoj fazi očekuje se da to bude okončano narednih dana.

Vrednost investicije od 7,1 milion evra (880 miliona dinara), obuhvata povezivanje sa gasovodom u Arilju, nastavak primarne mreže gasovada i povezivanje sa već postavljenom mrežom u ivanjičkoj opštini.

Predlog da se čitav proces gasifikacije Ivanjice ubrza potekao je sa radnog sastanka u kabinetu premijera, Aleksandra Vučića, a na inicijativu predsednika opštine Ivanjica, Zorana Lazovića, uz podršku savetnika za nemačke investicije u Srbiji, Jorga Heskensa i vlasnika prduzeća Proleter, Rajnera Baumbaha.

Sa zasedanja Vlade RS usledila je preporuka JP ‘’Srbijagas’’ iz Novog Sada da preduzme aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje gasovoda u cilju gasifikacije ivanjičke opštine i priključenja novih potrošača.

Gasifikacija Ivanjice od velikog je značaja za stanovništvo, javne institucije i privredne subjekte i u znatnoj meri će uticati na poboljšanje ekološke slike opštine.

Očekuje se da projekat gasifikacije Ivanjice bude realizovan do okrobra 2018. godine.

О Аутору

Financ