Вести

Амбасадор Немачке посетио Ивањицу

Немачки амбасадор Аксел Дитман са својом делегацијом посетио је данас општину Ивањицу где је са челним људима локалне самоуправе разговарао о привредном амбијенту и могућим инвестицијама у овом граду. Том приликом изразио је задовољство успешним пословањем фирме Пролетер чији је власник његов сународник Рајнер Баумбах и истакао да га посебно радује сазнање да ће ова успешна фабрика за производњу чарапа проширити капацитете и упослити нове раднике.Предуслов за ову али и наредне инвестиције је гасификација Ивањице започета у новембру прошле године. Свесрдну подршку да се процес гасификације убрза и самим тим омогуће инвестициона улагања у привреду Ивањице пружила је Влада РС и председник Александар Вучић на радном састанку коме су присуствовали председник општине Ивањица, Зоран Лазовић, саветник за немачке инвестиције у Србији, Јорг Хескенс и власник прдузећа Пролетер, Рајнер Баумбах.

Амбасадору је такође представљен акциони план енергетске ефикасности за подручје Ивањице који је израдила канцеларија за ЛЕР у сарадњи са ГИЗ-ом.

Након разговора са локалном самоуправом амбасадор Немачке, Аксел Дитман, посетио је локалну Канцеларију за младе општине Ивањица која од самог оснивања сарађије са немачком организацијом за техничку подршку ГИЗ, где кроз заједничке програме раде на унапређењу положаја младих у општини, са посебним акцентом на младима из осетљивих група препознатих Националном стратегијом за младе РС, као и Локалним акционим планом за младе општине Ивањица.

О Аутору

Financ