Вести

Четири избегличке породице бице трајно стамбено збринуте

Општина Ивањица и Комесаријат за избеглице и миграције РС, закључили су Уговор о додели средстава за куповину четири сеоске куће са окућницом и набавку пакета грађевинског материјала за поправку или адаптацију тих кућа. Средства су обезбеђена из буџету Републике Србије у износу од 5.420.062,20 динара. Максималан износ средстава, за куповину куће и грађевинског материјала, по кориснику је 1.355.016,30 динара.
Од понедељка 14. новембра 2016. године почиње реализација пројекта. Формира се Комисија за избор корисника и издаје саопстење да ће у року од 45 дана бити објављен Јавни позив за избор корисника који ће садржати потребне информације у вези услова и критеријумам одабира. Истим путем моћи ће да се пријаве и власници кућа који желе да их продају у наведене сврхе.
Корисници помоћи су избегла лица , услед догађаја од 1991. године до 1995. године, која су стекла статус избеглица у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе и то: избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и угрожене избеглице које живе у приватном смештају без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији и испуњавају прописане услове за избор корисника.
Занинтересовани додатне информације могу добити у Општинску управу Ивањица, канцеларија број 5.

О Аутору

Financ