Вести

Делегација општине Ивањица пристуствовала прослави града Ростова у Русији

Званична делегација општине Ивањица, предвођена замеником председника скупштине, Владимиром Бојановићем, присуствовала је прослави града Ростова у Русији, са којим се побратимила 2015. године. Наша делегација дочекана је уз највише руске почасти а говор, пред више хиљада Ростовчана, одржао је Владимир Бојановић. Он се том приликом захвалио братској оштини Ростов и њеним суграђанима на топлом дочеку пожелевши им пуно среће и успеха у наредним година.

Након свечане прославе нашу делегацију примио је Анатолиј Лисичин, сенатор руске Думе, представник Јарославске области у којој се налази братски Ростов.

Сјајне утиске гости из Србије понели су након пријема код локалног пароха, оца Димитрија и игумана Августина. Том приликом, у присуству генерала Руске армије, обишли су чувени манастир у овог граду и разговарали на тему руско-српског пријатељства. Заједнички став је да се ово побратимство културолошки продуби организовањем манифестација које негују традицију и културу две земље а показана је и жеља за изградњом Руског дома на подручју Ивањице. Челни људи Ростова позвани су да буду гости Ивањице, 16.јуна, на прослави Дана општине.

Велики допринос успешној посети братском Ростову пружили су професор Бранко Ракић и директорка представништа ‘’Руских црквених звона’’, Наталија Сатилина, иницијатори побратимства.

О Аутору

Financ