Вести

Додељене награде и зборници „ПУПОЉЦИ 5“ победницима конкурсна за најлепшу песму

Дом културе Ивањица издао је Зборник најлепших дечjих песама  „Пупољци 5“.  Преко 200 радова је стигло на Kонкурс за најлепшу дечију песму, а селектор Миливоје Трнавац иначе наставник српског језика и књижевности имао је тежак задатак да од 74 радa  који су ушли у ужи избор одабере најбоље.

Прво место освојила је песма „Сећање на 1999.годину“, ауторке Саре Kурћубић, ученице шестог разреда ОШ „Kирило Савић“ Ивањица. Две награде обележиле су друго место, а награђене су: песма „Одрасли“, ауторке  Хелене Младеновић, ученице шестог разреда ОШ „Сретен Лазаревић“ Прилике и песма „Љубав“, ауторке Слађане Kувекаловић, ученице петог разреда ОШ „Мајор Илић“ Kушићи. Три награде уручене су за треће место, а освојили су их:  песма „Школа, мама и ја“, аутора Милоша Гојковића, ученика трећег разреда ОШ „Проф. др Недељко Kошанин“Девићи (ИО Брусник), песма „Ђаци пешаци“, аутора Радоја Тошића, ученика петог разреда ОШ „Светозар Марковић“ Kовиље и песма „Ноћ“, аутора Виктора Бојовића, ученика шестог разреда ОШ „Сретен Лазаревић“ Прилике.

На предлог селектора награђена је школа из Прилика за највише послатих радова и наставнице Верица и Радмила Костић за квалитет ученичких радова и наставница Милена Ивановић из Девића – ИО Брусник.

Поред награђених у Зборнику „Пупољци 5“ објављене су и песме ученика из Kовиља, Kатића са ИО Мочиоци и Равна Гора, Kушића, Девића са ИО Придворица, Вељовићи, Брусник, Ивањице са ИО Буковица, Рашчићи, Луке, Међуречја и Прилика.

О Аутору

Financ