Вести Култура

Еко Камп 2016

ekokamp2016_3

У периоду од (18-21).08.2015. године локална Канцеларија за младе општине Ивањица у сарадњи са одредом извиђача „Ратко Софијанић“ реализовала је „Еко камп 2016“, на Кушићима, на простору ОШ „Мајор Илић.

Камп је отворен 18.08. у 18:00 часова. Велику подршку у организацији кампа дала је већ поменута основна школа, која нам је изашла у сусрет и уступила нам простор, школску кухињу и још много тога. На кампу је учествовало око 70 младих из седам градова Србије. Велико интересовање показали су и мештани МЗ Кушићи, како млади тако и старији. Кроз читав програм млади су имали прилику да науче доста о природи и здравој животној средини кроз предавања, едукативне филмове и културно забавни програм, као и да науче доста о извиђачким вештинама, играма, правилима и обичајима.

Први дан млади су имали прилику да се упознају међусобно као и са сатницом наредних дана на кампу. Одржано је и предавање на тему „Парк природе – Голија“ како би се учесници кампа упознали са местом на којем су наредни дан учествовали на радној акцији сређивања и ограђивања будућег „Омладинског кампа“ који се налази на Дајићком брду – планина Голија (кошење, прокопавање пута, крчење, равнање плаца, израда и постављање ограде). Након радне акције која је протекла успешно са доста одрађеног посла око уређења кампа дан је пропраћен и предавањима „Извиђачки час“ и „Здравље, рекреација и исхрана младих“. Трећи дан био је посвећен спорту и спортским активностима где су сви млади имали прилику да учествују у такмичењу у орјентирингу, спортском пењању у пратњи Службе за деловање у ванредним ситуацијама Општине Ивањица као и осталим спортовима за који су постојали услови. Последњи дан пре самог затварања организована је и еколошка акција у којој је сређено камп место укључујући и комплетан простор ОШ „Мајор Илић“. Камп је затворен 21.08.2016. у 12:00 часова.

Захваљујемо се свим младим људима који су учествовали у овогодишењем кампу као и свим организацијама и институцијама које су помогле реализацију активности на истом. Надамо се да ће наредне године Општина Ивањица имати дефинисано и изграђено кампинг одмориште које ће бити на располагању свим грађанима Општине Ивањица, а и свим туристима који буду желели да га посете.

О Аутору

Financ