Вести

Филм „Зона Замфирова – други део“

Филм „Зона Замфирова – други део“

Дом културе Ивањица – плава сала

12. и 13. фебруар, 18 и 20 часова

Петнаест година пошто је екранизована љубавна прича Стевана Сремца о Зони и Манету, сценаристи Ивана и Мирослав Митић написали су причу „Зона Замфирова – други део“ о животу у браку чувеног пара, две године после венчања.

У наставку њихову љубавну сагу дочараће Бранкица Себастијановић као Зоне и Милан Васић као Мане, а филм је режирао Југ Радовојевић.

Главни протагонисти и њихова борба да сачувају брак, смештени су у период између 1905. и 1908. године, а продуцент филма Мирослав Митић, који је заслужан и за први филм „Зона Замфирова“, истиче како је кроз омиљену љубавну причу дочарана лепота наше земље у том периоду, али и проблеми са којима се суочавају млади брачни парови.

Улоге тумаче звезде домаћег глумишта: Љиљана Стјепановић, Љиљана Драгутиновић, Тања Бошковић, Милан Лане Гутовић, Иван Бекјарев, Горан Јевтић, Нела Михајловић, Бранко Ђурић, Драган Вујић Вујке, Мики Kрстовић, Југослава Драшковић, Милан Kалинић, као и гост из Македоније глумац Никола Ристановски који тумачи Хаџи Замфира.

Сценографију потписује Сале Денић, костимограф је Јелена Стокућа, директор фотографије Димитрије Јоковић, а композитор Александар Сале Седлар.

О Аутору

Financ