Вести

Годишњица рада Центра за дијализу

Навршено је годину дана од почетка рада Центра за дијализу у Ивањици. До сада јеу оквиру овог здравственог објета извршено 2 615 дијализа. У тренутку отварања Центра било је 16 пацијената, док их сада има 18 са подручја ивањичке општине, а услуге неретко користе и пацијенти из других градова.

У здравство на подручју Ивањице протекле две године пуно је уложено, ипак највећа инвестиција била је изградња Центра за дијализу који је коштао 35,5 милиона динара. Општина Ивањица је учествовала са 23,6 милиона док је ресорно министарство донирало опрему вредности 8,9 милиона динара.

Иако је мали Центар у питању, запослени су терапију хемодијалзиом подлигли на клинички ниво, а пацијенти су веома задовољни услугом као и чињеницом да не морају путовати до Чачка или Ужица да би били дијализирани.

Циљ запослених у Центру за дијализу у Ивањици је да одрже квалитет у раду и постану један од водећих центара у региону, као пример добре клиничке праксе.

Поводом годишњице од почетка рада овог веома значајног здравственог објекта, запослени у Дому здравља данас су свим пацијентима приредили угодно изненадјење а посетио их је и први човек општине, Зоран Лазовић.

 

О Аутору

Financ