Вести

Ивањица прославила дан општине

Свечаном академијом и доделом Јунских награда општина Ивањица данас је обележила свој дан. Варош постоји 184 године, док је званичан статус добила 16. јуна 1866.године , указом кнеза Михаила Обреновића, тадашњег владара Србије.

Председник општине Ивањица, Зоран Лазовић, честитао је суграђанима Дан општине подсећајући на најважније активности које је актуелна власт спровела у претходних годину дана. Од капиталних пројеката издвојио је гасификацију Ивањице, изградњу Дијализног центра, реконструкцију зграде Медицине рада, адаптацију атарских и некатегорисаних путева у сарадњи са војском, изградњу четвртог вртића у Ивањици

  • То су само неки од пројеката на којима смо предано радили у претходном периоду и њихова реализација је извесна. И даље ћемо предано радити и трудити се да будемо ефикаснији а све у циљу бољег живота наших суграђана. -рекао је Лазовић и посебно се захвалио Влади РС и њеним институцијама на досадашњој одличној сарадњи.
    На свечаној акдемији додељене су и Јунске награде заслужним институцијама и појединцима. Повељу општине добио је Развојни програм Европски ПРОГРЕС за интезивну подршку и имплементацију пројеката који су допринели свеобухватном развоју и унапређењу квалитета живота локалне заједнице. Још једна отишла је на адресу немачке Међународне организација за међусобну сарадњу (ГИЗ) за изузетну сарадњу и реализацију пројеката енергетске ефикасности. Јунску награду у виду похвале добио је свештеник Синиша Никитовић на основу досадашњег хуманитарног рада у својој парохији док је Петар Караџић ,радник Друштва за дечију и церебралну парализу, добио новчану награду и повељу као човек који од војничких дана даје несебичан допринос унапређењу живота особа са инвалидитетом.
    Поводом прославе Дана општине, Ивањицу је посетио и државни секретар у Министарству здравља, Берислав Векић. Он је са председником општине, Зораном Лазовићем, обишао изграђен Дијализни центар и адаптирану зграду Медицине рада у ивањичком Дому здравља.
  • Задовољство ми је што сам данас имао прилику да дођем међу пријатеље и пре свега им честитам дан општине. Радује ме што је Дијализни центар завршен, остале су још само неке административне ствари које ће, сигуран сам, ускоро бити спроведене. Такође сам био пријатно изненађен реконструкцијом зграде Медицине рада која ће сада бити намењена специјалистичким службама. Заиста изгледа савремено. Министарство здравља заиста води рачуна о развоју примарне здравствене заштите, у јануару смо одобрили Ивањици запошљавање двИЛ-дан-опстине-векиц Ивањица прославила дан општинеа лекара и административног радника. Обезбедили 3,5 милиона динара за израду мокрих чворова. Чека нас измена закона о здравственој заштити, планирамо да примарно здравствену заштиту пребацимо на републички ниво што ће отворити додатну могућност за нова улагања. Морам истаћи да је локална самоуправа, на челу са Зораном Лазовићем, учунила изузетно много у последњих годину дана. Доста је средстава уложено у примарну здравствену заштиту у овом граду и камо среће да имамо више оваквих менаџера који брину о квалитету живота својих суграђана.-закључио је Векић.

    У ревијалном делу програма повод прославе Дана општине присутни су имали прилику да виде КУД ’’Дома културе’’, градски хор ’’Ива воцалис’’ и концерт Земунског камерног оркестра.Промоција књиге посвећена чувеној лекарској породици Спасовић, под називом ’’Породица у белим мантилима’’ планирана је за суботу када ће и школе својим програмом обележити Дан општине.

Извор: ИНФОЛИГА

О Аутору

Financ