Вести

Ивањичани награђени и похваљени на Окружној смотри рецитатора “Песниче народа мог“ у Горњем Милановцу!

Ива Матовић из Чачка (млађи узраст), Мина Недељковић из Горњег Милановца (средњи узраст) и Јована Иванковић из Чачка (старији узраст) представљаће Моравички округ у Ваљеву на завршној смотри рецитатора „Песниче народа мог“.

Kултурни центар Горњи Милановац, у сарадњи са Савезом аматера Србије данас је  у Модерној галерији у Горњем Милановцу организовао Окружно такмичење рецитатора, поводом двестадвогодишњице Таковског устанка. У три старосне категорије, наступили су најбољи рецитатори Чачка, Горњег Милановца, Ивањице и Лучана. Жири је оцењивао избор песме, акцентуацију и дикцију, природност, изражајност и сугестивност казивања.

У категорији млађих основаца најбоља је била Ива Матовић из Чачка, док је друго и треће место припалу Урошу Тишми из Чачка и Петру  Арсићу из Горњег Милановца. Похвале су  припале Иви Петровић и Нађи Радивојевић из Ивањице.

У категорији рецитатора од 5. до 8. разреда прво место припало је Мини Недељковић из Горњег Милановца, док су друго и треће место заузели Катарина Котуровић и Душан Радивојевић из Ивањице. Похвала је додељена Јелисавети Недић, Иви Гавриловић и Моники Меић.

Одлуком жирија: Јоване Дмитрић, Милице Мутавџић, Марине Павловић и Милована Ристивојевића (председник жирија), професора српског језика и књижевности из Лучана, Чачка, Горњег Милановца и Ивањице, Моравички округ на финалној смотри рецитатора представљаће и средњошколка Јована Иванковић из Чачка. Алекса Карајић из Чачка заузео је друго а Петар Врранић из Ивањице треће место, док су похвале припале Доротеји Илић, Урошу Јелићу, Тијани  Илић и Тодору Трифуновићу.

Републичка смотра рецитатора “Песниче народа мог“ биће одржана идућег месеца у Ваљеву.

О Аутору

Financ