Вести

Министар Зоран Ђорђевић у посети Ивањици

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић посетио је данас Ивањицу и том приликом обишао нове просторије Центра за социјални рад, реконструисане објекте Дома здравља, новоизграђени Дијализни центар и Дневни боравак за особе са инвалидитетом. Министар Ђорђевић је том приликом рекао да његово министарство у наредном периоду планира реорганизацију центара за социјални рад у Србији у циљу ефикасности рада запослених и подизања квалитета услуга.

У реконструкцију Центра за социјални рад министарство је уложило 1,3 милиона динара и купило једно моторно возило, док је општина Ивањица за канцеларијски намештај издвојила 200.000 динара. Услуге Центра користи 2000 Ивањичана по разним основама. Ресорно министарство учествује и са 1,2 милиона динара и у финансирању 19 геронто домаћица које брину о 150 својих суграђана.

Председник општине Зоран Лазовић изјавио је да Ивањица за социјалну заштиту становништва на својој територији годишње издваја око 63,5 милиона динара.

  • У овој години замењени су кровови на зградама рендгена, зубне амбуланте и амбуланте у Кушићима, укупне вредности око 5,5 милиона динара. У реконструкцију Медицине реда уложено је 12 милиона динара и ту су сада смештене све специјалистичке службе Дома здравља. Захваљујући средствима са конкурса Министарства правде уложили смо 5 милиона динара за набавку новог ултразвучног апарата и опреме за лабораторију. Највећа инвестиција била је изградња Центра за дијализу у који је заједно са Министарством здравља уложено 35,5 милиона динара, истакао је Лазовић.
    За реализацију ове инвестиције општина Ивањица је учествовала са 23,6 милиона динара док је ресорно министарство донирало опрему вредности 8,9 милиона динара.
  • Ово је још једна потврда да Влада Републике Србије озбиљно ради када је у питању здравље грађана и могу да најавим да ће и у наредном периоду бити још отварања домова здравља, болница али и клиничких центара по Србији. Ова Влада је одговорна и чини све да грађанима пружи најбољу услугу – нагласио је Ђорђевић.

Директорка ивањичког Дома здравља др Сретина Стојановић рекла је да је после више деценија чекања Ивањица добила најмодернији Центар за дијализу.

Ми имамо 16 пацијената који су до сада путовали у Чачак на дијализу. Имамо за сада 6 апарата, а капацитети центра су за 10. Уколико набавимо још 4 апарата моћи ћемо да радимо у две смене – рекла је Стојановићева.
Током боравка у Ивањици министар Зоран Ђорђевић посетио је и Дневни боравак “Сунце”за особе са инвалидитетом и разговарао са корисницима.

Извор: ИНФОлига

 

О Аутору

Financ