Вести

Нови дечији вртић биће изграђен до краја године

Ивањица ће у наредна четири месеца добити нову зграду дечијег вртића. Изградња четвртог по реду васпитно-образовног објекта за најмлађе почела је пре неколико дана размеравањем терена и широким земљаним ископом за темеље, на северној страни дворишта основне школе „Кирило Савић“ у Црњеву. Радове према потписаном уговору са инвеститором – општином Ивањица изводи „Standard Invest Group“ и његов подизвођач, предузеће „Алмакс Сецуритy Системс“ из Београда.ја године.

Према пројекту, нови дећији вртић ће у основи имати габарит 19,42 x 25,42 метра. У свом саставу имаће подрум, приземље и један спрат.

подрумском делу објекта новог вртића биће смештена котларница са оставом за пелет, просторије за прање, сушење и пеглање веша, радни простор, прихватна кухиња, служба за одржавање, санитарни чворови и простор за складиштење чистог веша.

У оквиру приземља предвиђене су просторије за четири јаслене и васпитне групе, трпезарију, хол, трем, ветробран, степениште, простор за пријем родитеља, здравствено одељење и санитарни чвор.

Спрат вртића поседоваће вишенаменски простор за запослене, дидактички материјал и литературу, собу за састанке, особље и секретара, ходник, степенишни простор, оставу и санитарни чвор.

Укупна нето површина све три етаже достиже готово 820 квадратних метара. Главни улаз у вртић биће са јужне стране, али ће приступ бити омогућен и са севера односно из улице Друге пролетерске бригаде.

Објекат се гради по најсавременијим стандардима у овој области, а када се заврши моћи ће да прими 115 ивањичких малишана.

 

О Аутору

Financ