Вести

Одигран први меморијални турнир „Хероји моравичког округа“

У Ивањици одигран први меморијални турнир у част настрадалим полицајцима на подручју КиМ. У знак сећања на полицајце страдале на подручју Косова и Метохије и у зони копнене безбедности, од 1998. до 2000. године, Синдикат српске полиције организовао је у Ивањици први меморијални турнир под називом „Хероји моравичког округа“.

Како из организације истичу кроз дружење и спорт желели су да сачувају сећање на истакнуте хероје, али и друге који су дали живот за своју земљу.

Том приликом породицама настрадалих, Душка Ђоковића, Душка Глигорића, Александра Савића, Цветана Јованова и Радојка Миловановића плакете је уручио Дарко Оцокољић, председник Синдиката српске полиције-регионалног центра Чачак. Као један од организатора турнира поздравио је присутне и рекао да ће организатори учинити све како би овај меморијал прерастао у традицију.

Присутнима су се обратили Лазар Ранитовић, председник синдиката српске полиције и Драшко Даријевић, начелник полицијске управе Чачак уједињени у ставу да Министарство унутрашњих послова никада неће заборавити погинуле колеге нити њихове породице, и да се овим турниром исказује поштовање хеоријима који су за нашу безбрижну садашњост дали своје животе.

Част да отвори први меморијални турнир имао је председник општине Ивањица, Зоран Лазовић, истакавши да су настрадали оставили неизбрисив траг, а на нама је да сачувамо успомену.

Након свечаног отварања, представници полиције, општине Ивањица и породице настрадалих упутили су се до центра града, где су положили венце на споменик настрадалима у ратовима од 1991. до 2000. године.

Турнир је одиграло шест екипа синдикалних група из Ивањице, Чачка, Ариља, Ужица, Панчева и Одред жандармерије из Краљева.

За фер плеј екипу турнира проглашена је СГ’’Ивањица’’, најбољи играч је Иван Милутиновић из СГ ’’Чачак’’, најбољи стрелац је Владан Радуловић СГ ’’Одред жандармерије Краљево’’ док је титулу најбољег голмана понео Марко Марковић из СГ ’’Ариље’’.

Екипно, на четвртом месту нашла се Синдикална група ’’Ужице’’, треће је освојила Синдикална група ’’Ариље’’, вицешампиони турнира су из Синдикалне групе ’’Одред жандармерије Краљево’’, док је пехар за најбољу екипу турнира подигла Синдикална група ’’Чачак’’.

О Аутору

Financ