Култура

Одржана 42. смотра народног стваралаштва „ЗВУЦИ ГОЛИЈЕ, ЈАВОРА И МУЧЊА“

У петак поподне 26.маја,  Ивањице се орила песмом, свирком и игром. Дефиле учесника смотре „Звуци Голије, Јавора  и Мучња“ није се одржао због лоших временских услова али то није  покварило расположење љубитеља изворне песме да  уз звуке двојница, хармонике и фруле  запевају и заиграју коло испред Дома културе.

Посело је почело заједничком песмом  oko 100  учесника програма „Са Голије, Мучња и Јавора“, затим здравицом  а  програм манифестације био је богат изворном српском  песмом, игром младих фолклораца, звуцима фруле, двојница и гусала, хумором и  смехом који је ове године 42. пут по реду потврдио да је Ивањице престоница изворне песме и да Ивањичани на најлепши начин негују традицију и чувају културолошки идентитет свога крaja и Србије. Изворне певачке групе из свих месних заједница општине Ивањица представиле су се публици песмама нашег краја које је публика испратила бурним аплаузима.

Организатори смотре су Дом културе Ивањице и Удружење изворних певачких група „Стари Влах и Ивањица“ под покровитељством општине Ивањица.

 

 

О Аутору

Financ