Вести

Одржана манифестација други сабор „Свете тројице“ у Придворици

 У организацији изворне певачке групе „Клековички жубор“, Месне заједнице Придворица и Дома културе Ивањица а под покровитељством општине Ивањица у Придворици је јуче одржан други сабор „Свете Тројице“.

     Придворица се јуче орила од изворне српске песме и звука двојница, фруле, гусала а њени мештани и посетиоци из околних места уживали су у наступу 20  изворних певачких група наше општине и певачких група и инструменталиста из Ужица, Чачка, Краљева и Сјенице, које су још једном показале како се чувају традиционалне вредности  на овим просторима и културолошки идентитет нашег краја.

     После богослужења у манастиру Преображења господњег  који је настао у 12.веку када и манастир Студеница,  сабораши су уживали  у богатом културно-уметнучком програму. Као добри домаћини изворна група „Клековички жубор“ песмом о Придворици пожелела је добродошлицу свим посетиоцима манифестације.

     Са жељом да ова манифестација постане традиционална и да се сваке године на Треће Тројице окупљамо у Придворици напустисмо ово мало место богато природним лепотама  и културним спомеником из доба Немањића.

О Аутору

Financ