Култура

Одржана промоција књиге „Дајићи“

      У препуној Плавој сали ивањичког Дома културе , промовисана је књига „Дајићи“ аутора Мирка Перуничића.

     Издавач је Дом културе  а спонзори који су финансијски помогли издавање књиге су компанија Матис и Путеви из Ивањице, Технодрум Београд и Прогрес инжењеинг Чачак.

     Књига заслужује пуну пажњу и читање и да буде на полици у кући сваког домаћина са Голије, али и оних који су далеко од завичаја, поручује рецензент Емилијан Протић. Уз обиље историјских података и слике свакидашњег живота људи под широким крилом Голије кроз протекле деценије 19. и 20. века , Перуничић је заслужан што је на светлост дана изнео са љубављу и ставио међу корице свет на Голији и под Голијом, о коме се више усмено приповедало, а ретко писало, да остане и да траје. Књига  „Дајићи“ је својеврсни времеплов који доноси радост нових сазнања,  буди успомене на далеке претке, на корене којих се понекад олако одричемо.

     О књизи су говорили уважени гости промоције: генерал потпуковник, академик, професор доктор техничких наука, Синиша Боровић, историчар Салих Селимовић и протојереј ставрофор, Мирољуб Маринковић. Аутор се захвалио присутнима и донаторима који су на било који начин помогли издавање овог дела и најавио нову књигу о пореклу жена удатих у фамилију Перуничић на чијем истраживању већ ради.

     Посетиоци промоције око сат времена уживали су уз одломке из књиге,  песму са Голије и говор уважених гостију.

О Аутору

Financ