Вести Култура

Одржано „ Вече Ивањице у игри и песми“

 „Вече Ивањице у игри и песми“ окупило је велики број љубитеља игре и песме у хали ОШ „Кирило Савић“ у Црњеву. Манифестација је одржана у организацији Дома културе Ивањица, Хотела парк Ивањица и Удружења кореографа народних игара Србије – Косова и Метохије под покровитељством Општине Ивањица и Министарства за културу Републике Србије.

       Раширених руку и отвореног срца Ивањичани су као и увек дочекали своју браћу и сестре са Косова и Метохије и Републике Српске и као добри домаћини угостили их у нашем граду.

     Ивањичани  су уживали у двочасовном програму и наступу фолклорних ансамбала из Мркоњић Града, Зубиног Потока, Шипова, Јагодине и Ивањице . Игре из Шумадије, Лесковца, Кобишнице, Димитровграда, Влашко надигравање и Српкиња поздрављене су бурним аплаузом гледалаца и  доказ су како се чува традиција и културно благо које Србија има. Љубитељима изворне песме представили су се Бисери Моравице, Оморика, Клековички жубор, Бреза и Браћа Коларевић из Ивањице и певачке групе из Мркоњић града и Јагодине.

     Додељене су и захвалнице учесницима програма и организаторима, а наши гости уручили су и пригодне поклоне домаћинима манифестације.

О Аутору

Financ