Актуелности Вести

Почетак радова на изградњи центра за дијализу

У Дому Здравља Ивањица почела је изградња центра за дијализу. Радови ће трајати два месеца уз могућност продужења од 15 радних дана. Вредност радова је 23.559.000 динара, а цео пројекат изградње финансира општина Ивањица.
Опрема Центра за дијализу обезбеђена је из донација, а занатска задруга ЦМП је извођач радова јер је на тендеру дала најповољнију понуду. Отварање је планирано за почетак фебруара 2017. Овај пројекат општина Ивањица ради у сарадњи са Министарством здравља.Осамнаест наших суграђана одлази сваке недеље у Чачак на дијализу и њима би било велико олакшање уколико би по плану центар почео са радом. Поред изградње дијализног центра у Дому здравља се ради у протекле две недеље на санацији мокрог чвора, а у плану је и реконструкција службе медицине рада.
Зоран Лазовић председник општине Ивањица изразио је задовољство због започетих радова на изградњи дијализног центра И додао да када је реч о Дому здравља радови на реконструкцијама тек почињу.
Директор ивањичког Дома здравља Сретина Стојановић истиче да је установа коју води учествовала у изради пројектне документације изградње центра за дијализу, да је ово од великог значаја и за пацијенте а и за запослене у овој здравственој установи, са задовољством очекује и почетак реконструкције службе медицине рада.
Занатска задруга ЦМП постоји и ради од 1979.Ова задруга већ је радила на сличном пројекту изградње центра за дијализу у Прибоју.

 

О Аутору

Financ