Вести

Поклони живот

У оквиру Програма Добровољног давалаштва крви Црвени крст Ивањица и Институт за трансфузију крви Србије 25.10.2018. организују акцију Добровољног давања крви за све наше суграђане.
Трансфузијом крви спашавају се милиони живота, побољшава се квалитет живота и продужава животни век пацијентима који болују од најтежих обољења. Трансфузија крви неопходна је подршка сложеним медицинским и хируршким процедурама, а од виталног значаја је у збрињавању траума, акушерству и перинаталној нези.
Само правовременим и благовременим давањем крви обезбеђују се резерве крви за лечење пацијената који су неретко и наши најближи, зато је неопходно да сви заједничким снагама што редовније и у већем броју, дајемо крв и помогнемо управо онима којима је наша помоћ најнеопходнија, а то су пацијенти са дијагнозом за коју је потребно применити терапије крвљу или крвним компонентама, а неопходно је да знамо да крв као лек једино производи човек, односно људски организам и да замена за крв не постоји.

Акција у Ивањици се одвија под слоганом “ Поклони живот“ – све са циљем да крв чека пацијента а не пацијент крв.

Ако сви редовно дајемо крв, омогућавамо да систем здравствене заштите има услове за правовремену терапију крвљу и крвним продуктима свима који се лече а којима је трансфузија крви медицински индикована.

Акција ће се одржати

25.10.2018. од 9 до 16 у просторијама Техничке школе у Ивањици

О Аутору

Financ