Актуелности Вести

Потписан уговор који гарантује исплату повећања плата у Пролетеру

У ивањичкој фабрици чарапа Пролетер, у присуству високих званичника из Владе, представника локалне самоуправе и Немачко-српске привредне коморе, власника овог предузећа Рајнера Баумбаха и представника Синдиката, потписан је анекс  колективног уговора у коме стоји повећање зарада за 600  запослених, у просеку  двадесет одсто, побољшање положаја и услова рада, набавка ХТЗ опреме, сређивање тоалета и сл…

Како су навели присутни, очекивања су да у току 2017. године сви проблеми које је Синдикат изнео у име запослених, буду решени, а са друге стране да овај вид мотивације радника услови  повећање продуктивности као дугорочни циљ пословања ивањичке чарапаре од које непосредно егзистира преко  2000 људи.

  • Годинама смо покушавали да организујемо састанак са власницима фабрике и челним људима како бисмо у обостраном интересу решили проблеме и повећали продуктивност. То је било немогуће са претходним менаџментом Пролетера, па је ово за нас значајан помак у смислу саме срадње. Нећемо се освртати уназад, суштина је да смо нашли заједничко решење по коме ће бити задовољан и радник и послодавац.-каже председник Синдикалне организације Пролетер, Драгољуб Дамљановић.

Власник Пролетера, Рајнер Баумбах, истакао је задовољство што су потписивањем овог уговора испуњена раније дата обећања.

  • Као што сам најавио пре четири недеље овим почиње нова ера за запослене у Пролетеру. Са председником Владе и амбасадором Немачке и представницима локалне самоуправе Ивањица, имали смо јутрос веома конструктивне разговоре иза којих је уследила пуна подршка развоју фабрике и упошљавању људи, у погледу будућег снабдевања гасом овог простора. Такодје су обећали да ће у складу са могућностима подржати ову регију и у развоју саме инфраструктуре.-саопштио је Баумбах.

    Рајнер Баумбах

    Јорг  Хескенс, саветник председника Владе РС,  позвао раднике и власнике да поштују договор који ће их одвести заједно у светлију буднућност. Истакао је и подршку Владе РС која ће помоћи да гас што пре стигне у Ивањицу.

    Први човек ивањичке оптине, Зоран Лазовић, обећао је пуну подршку не само Пролетеру већ свим пројектима који имају развојни карактер.

Председник Зоран Лазовић

Јутрос смо имали веома конструктиван састанак у кабинету премијера Александра Вучића где смо добили гаранције, да ће доћи до  гасификације Ивањице крајем  2018. године. Вредност овог пројекта је 5, 5 милиона евра што је  за наш град огромна инвестиција од вишеструког значаја.  Такође желим да истакнем одличну сарадњу коју имамо са господином Баумахом, и немачки инвеститори су увек добродошли у наш град. Потрудићемо се да доведемо још инвеститора са крајним циљем што мање стопе незапослености у Ивањици.-рекао је Лазовић.

Помоћник председника Ненад Главинић

Обзиром да се плате запосленима у Пролетеру повећавају 20 до 25 одсто, доћи ће до повећања средстава која се сливају у буџет општине преко пореза на плате. Тренутна средства су око 21 милион а самим повећањем плата одразиће се на прилив у буџету од 4,2 милиона. Да појаснимо то је једно спортско игралиште годишње, нова улица или рецимо замена кровова на Дому здравља.-закључио је Главинић.

Извор: ИнфоЛига

О Аутору

Financ