Вести

Потписани уговори са 88 пољопривредника за субвенционисану куповину јагњади

У Плавој сали Дома културе у Ивањици данас су свечано потписани уговори са пољопривредним произвођачима који су на конкурсу општинске управе – Одељења за пољопривреду по субвенционисаним условима добили по 10 квалитетних приплодних грла оваца.

Ово право стекло је 88 носилаца пољопривредних газдинстава из свих крајева ивањичке општине, па је на њиховим имањима од летос нових 880 уматичених грла сјеничке овце.
Право на коришћење средстава под условима утврђеним поменутим конкурсом имала су физичка лица – носиоци регистрованих комерцијалних пољопривредних газдинстава у активном статусу, који су пре истека позива Одељења за пољопривреду набавили по 10 грла квалитетних приплодних оваца старости до 7 месеци.

Најбоље рангираним, општина Ивањица је из свог буџета вратила 80 одсто уложених средстава у куповину, односно по 120.000 динара по газдинству. За ове намене из локалног буџета је издвојено 10.560.000 динара.
Циљ сувенционисане набавке уматичених јагњади је да се умножи сточни фонд, а пољопривредницима омогући лакши почетак узгоја или повећање стада. Нови власници оваца већ од наредне године стичу право субвенција државе за ову врсту ситне стоке у износу од по 7.000 динара по грлу.

О Аутору

Financ