Вести

Познаћете га по мераку, Харис на Нушићијади

Нушићијада и ове године обећава спектакуларан суботњи провод. Трећег фестивалског дана, 25. августа, на тргу испред Дома културе, од 21.30 публикаи ће уживати у раскошном гласу једног од најпопларнијег певача у региону, Хариса Џиновића.

Овај мајстор севдаха већ деценијама очарава публику својим песмама уз које се мерачи, плаче, радује, љуби, сања, ломи душа, песме које се певају са друштвом у кафани, али и свирају на гитари у приватности собе.

Рођени Сарајлија, своју музичку каријеру започео је 1981. када је са чувеном браћом Павловић основао групу Сар е Рома. Харис је тада изводио циганску музику, а група је објавила три веома успешна студијска албума до 1985. године. Пар година касније, краљ мерака започиње соло каријеру и 1989. објављује први солистички албум са песмама које преко ноћи стичу огромну популарност попут Остарићу, нећу знати, И тебе сам сит кафано, Рано је за тугу, Сјећаш ли се оне ноћи, Одлазиш од мене, Хладно је, угриј ме и друге. Огромну славу доживљавају и његова два наредна албума, један из 1991. са песмама Дајте вина, Познаћеш ме, Пусти ме, као и албум из 2000.године на ком се налазе незаборавне нумере попут Како ми недостајеш, Лаже мјесец, Нисам ја за тебе и других.

Харис Џиновић се 2017. године враћа на дискографску сцену албумом Магиц, који за њега има посебну симболику. „М као Мелина, Г као Ђина и Ц као Кан. Они су мој свет, зато сам одлучио да им поклоним албум“- изјавио је познати певач једном приликом.

У оквиру нашег фестивала културе, забаве, смеха и разоноде Харис ће извести своје највеће хитове, И упознати публику са новим нумерама.

О Аутору

Financ