Актуелности Култура

Прва категоризација манифестација кренула из Ивањице предвођена Нусићијадом

Новоформирана комисија на челу са професорком Високе туристичке школе у Београду, др Снежана Штетић , данас је у Ивањици извршила прво категоризацију туристичких манестација Србије.

Ивањичка Нушићијада добила је највишу оцену и сврстана је у прву категорију манифестација према свим валидним критеријумима, а следе је Фестивал изворне српске песме у Приликама и Јаворски сабор двојничара и старих инструмената Србије који су се нашли у другој категорији и Смотра народнг стваралаштва Звуци Голије, Јавора и Мучња, као манифестација у трећој категорији.

Ивањица је прва у Србији добила четири категоризоване манифестације које јасно гооре о квалитету и њиховом рангу: регионалном, националном или медјународном.

У Србији постоји око 4 000 манигестација и ситуација на овом пољу је прилично несређена , због тога је ТИМ (Туризам и манифестације) окупио људе који су непосредно укључени у манифестиоони туризам и донео правилник који ће оцењивати предности или недостатке манифестација и сходно томе их сврставати у једну од три категорије,

О томе за говори проф. др Снежана Штетић

Извор : ИнфоЛига

О Аутору

Financ