Вести

УЧЕНИЦИ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ ЗАУЗЕЛИ 3.МЕСТО НА КОНКУРСУ ЗА ВИДЕО РАЗГЛЕДНИЦУ СВОГ ГРАДА

    На такмичењу које је организовало Стручно веће професора страних језика Гимназије „Таковски устанак“у Горњем Милановцу учествовали су и ученици Техничке школе у Ивањици и остварили веома запажен резултат.

    Наиме,задатак такмичења био је да тимови које чини 3-5 ученика са својим наставником-ментором осмисле троминутни видео и сниме га на страном језику који уче у школи.Требало је да у видеу на што бољи начин представе туристичке потенцијале свог града замишљеним посетиоцима из иностранства.Задатак је био отежан тиме што су ученици за сваки језик добијали осам задатих речи које су морали да употребе правилно и у смисленом контексту.Конкурс је трајао до 20.11.2018. и био је организован за све средње школе у Округу.До предвиђеног рока радове су послала 52 ученика.Јавно приказивање видео разгледница одржано је 25.12. у Гимназији „Таковски устанак“ у Горњем Милановцу( званични извештај и резултати објављени су 4.јануара 2019.).Том приликом проглашени су и победници у две категорије-први страни језик(енглески језик) и други страни језик(немачки/француски језик).Међу победницима и награђеним радовима нашла се и видео разгледница Ивањице коју су за ово такмичење урадили ученици Техничке школе-Миодраг Милошевић,Јована Парезановић,Игор Шулубурић(одељење IV-5 туристички техничари) и Богдан Златић(одељење  II-1-машински техничар за компјутерско конструисање) са својим ментором наставником енглеског језика Милицом Бошковић.Тим се потрудио да разгледницом обухвати природне лепоте,културно-историјске споменике,спортске и културне манифестације и др. како би поменуо све сегменте из живота града којима Ивањица може да се поноси.

     Резултат ученика Техничке школе утолико је значајнији ако се има у виду да су сви остали награђени ученици били тимови који долазе из  Гимназија(Краљево и Горњи Милановац).

     Осим самог резултата,значајно је и што су учешћем у овом такмичењу ученици  са својим ментором били део пројекта у оквиру концепта пројектне наставе који се већ неколико година развија и подстиче ,како у Гимназији у Горњем Милановцу,тако и од стране Министарства просвете Републике Србије.

      Линк за видео:

Welcome to Ivanjica!

О Аутору

Financ