Вести

Завршена 14.седница локалног парламента

Након најважније али и најисцрпније теме везане за овогодишњи род малина, ниску откупну цену и штете које су пољопривредни произвођачи претрпели због невремена, одборници локалног парламента приступили су разматрању и усвајању осталих тачака са обимног дневног реда данашњег заседања.

Усвојен је предлог одлуке о завршном рачуну буџета општине Ивањица за 2017. годину чији су укупни приходи износили 820 410 549 динара а расходи 833 369 869. Дефицит од 12 95 869 динара покривен је из претходног суфицита у општинској каси па је на крају протекле године ипак у буџету остало 86 000 000 динара.

Такодје, на иницијативу Општинског већа, усвојено је викендом ново радно време угоститељских објекта, у периоду од 1. јуна до 30. септембра од 06- до 02 часа, док ће продавнице и пекаре радити од 05-до 02 часа. Одлука ступа на снагу осам дана од објављивања у Службеном гласнику.

На годину дана продужен је мандат Милану Крунићу, као вршиоцу дужности директора Дома културе и дата сагласност на статуте ове културне установе, Туристичке организације и предшколске установе ’’Бајка’’.

Зелено светло добио је предлог усклађивања оснивачког акта ЈКП Дубоко из Ужица са Законом о јавним предузећима као и одлука о доношењу плана детаљне регулације коридора инфраструктуре на подручју просторног плана Парка природе ’’Голија’’ везано за територију општине Ивањица.

Предлог програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја на територији општине Ивањица, у потпуности је подржан од стране локалног парламента.

Допуном одлуке о одређивању назива и обележавању улица и тргова у Ивањици, улица која води поред вртића ’’Звончица’’ до стамбених зграда и званично је добила назив Мркочевац.

На данашњем заседању одборници су верификовали мандат Славољубу Танасковићу са листе СНС-а, а једногласно су разрешени и именовани нови школски одбори у свим основним школама на територији општине Ивањица.

О Аутору

Financ