Вести

Завршена изградња Дијализног центра у Ивањици

Председник општине Ивањица Зоран Лазовић, у оквиру својих редовних активности обишао је новоизграђени Центар за дијализу у кругу ивањичког Дома здравља. Конкретан повод био је завршетак грађевинско-занатских радова на овом веома важном објекту, који ће пуштањем у рад обезбедити квалитетан медицински третман за око двадесетак овдашњих болесника, који су претходних година на дијализу три пута седмично одлазили у чачанску болницу.

Према Лазовићевим речима, укупна корисна површина Дијализног центра је 325 метара квадратних, а наредних дана ће уследити и технички пријем објекта.

„Изузетно смо задовољни стандардом и квалитетом изведених радова, чиме су створени сви предуслови за монтажу неопходне медицинске опреме, коју нам је донирало Министарство здравља републике Србије. Њена инсталација планирана је за март месец, а само отварање центра за крај марта или почетак априла. Ова установа биће од огромног значаја за читаву Ивањицу, а посебно за кориснике њених услуга“, каже за портал ИнфоЛИГа председник општине Зоран лазовић.

Вредност изведених радова је 23,6 милона динара, а комплетна сума извођачу радова, Занатској задрузи „ЦПМ“ из Ужица, исплаћена је крајем прошле године из буџета општине.

Иначе, Дом здравља у Ивањици ће према речима председника општине, током фебруара од Министарства здравља добити и два савремена теренска медицинска возила са погоном на сва четири точка. Тиме ће се значајно унапредити квалитет пружања услуга ове здравствене установе пацијентима из сеоског подручја.

О Аутору

Financ