Vesti

1. oktobar – Međunarodni dan starih

Promotivne aktivnosti povodom 01.oktobra Međunarodnog dana starijih osoba pod geslom „Hod ka budućnosti: uključivanje talenata, doprinosa i participacija starijih osoba u društvu“ i 29. septembar – Svetski dan srca realizovane su dana 29.09.2017. god., u PETAK, u periodu od 9:00 do 14:00 časova na trgu u centru grada.
Organizatori promotivne aktivnosti su Crveni krst Ivanjica , udruženje „NVO Zajedno podrška“ uz saradnju Doma zdravlja Ivanjica, Doma kulture Ivanjica, Udruženja penzionera Ivanjica i Centra za socijalni rad Ivanjica, a pod pokroviteljstvom Opštine Ivanjica.“
Gerontodomaćice angažovane na realizaciji usluge pomoć u kući u okviru Udruženja „ NVO Zajedno podrška“ i lekari i medicinske sestre Doma zdravlja Ivanjica omogućili su našim starijim sugrađanima da izmere pritisak, nivo šećera u krvi i dobiju medicinske savete; stručni radnici Centra za socijalni rad Ivanjica pružali su informacije o pravima starijih osoba iz oblasti socijalne zaštite, a volonteri Crvenog krsta Ivanjica o aktivnostima Crvenog krsta na pomoći starijim osobama. Međunarodni dan starijih osoba je obeležen i kulturno-umetničkim programom uz podršku Predškolske ustanove “ Đurđevak, KUD Doma kulture Ivanjica, OŠ “ Milinko Kušić“ OŠ Kirilo Savić“,.
Preko 300 sugrađana , danas je preventivno prekontrolisalo pritisak i šećer u krvi. 32 su novootkriveni slučajevi hipertenzije i povišenog šećera i ovi sugrađani su dobili uputstva o daljim koracima. Upravo je i cilj ovih aktivnosti preventiva u oblasti zdravlja.

О Аутору

Financ