Vesti

U Ivanjici odžana sednica saveta Moravičkog upravnog okruga

U Ivanjici je održana sednica Saveta Moravičkog upravnog okruga na kojoj je, između ostalog, bilo reči o političkoj stabilnosti u funkcionisanju loklanih samouprava na području okruga, kao i o aktivnostima vezanim za donošenje odluka o maksimalnom broju zaposlenih, registraciji stambenih zajednica i ozakonjenju objekata i drugim aktuelnim temama.

Načelnik Moravičkog upravnog okruga, Slobodan Jolović, za naš portal potvrdio je spremnost predstavnika grada Čačka i opština Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani da maksimalno angažuju svoje resurse kako bi se poslovi vezani za ozakonjenje objekata obavili u skladu sa zakonom i dinamikom koju je utvrdilo resorno ministarstvo. U tom smislu, sve lokalne samouprave i dalje će moći da računaju na saglasnost Vladine komisije za dodatno zapošljavanje.

Jolović je istakao da su se lokalne administracije maksimalno angažovale oko poslova registracije stambenih zajednica i još jednom pozvao naše sugrađane koji žive u zgradama za kolektivno stanovanje da to u najkraćem roku učine, jer kako je rekao, samo registrovane stambene zajednice moći će da na zakonit način rešavaju brojne probleme zajedničkog stanovanja i ostvare prava upravljanja zgradama ali i dobiju finansijsku pomoć za rešavanje pitanja kao što su energetska efikasnost, uređenje zajedničkih prostorija, zamena i popravka instalacija ..

Na ovoj sednici, istaknut je značaj i obaveza prema građanima da se kroz racionalizaciju javne potrošnje mora akcenat staviti i na smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru i data je preporuka da lokalne samouprave usaglase svoje sa odlukom Vlade o maksimalnom broju zaposlenih, prema kojoj broj zaposlenih u lokalnoj administarciji i ostalim organizacionim oblicima čiji su osnivači lokalne samouprave treba smanjiti i to: u Čačku za 154, Ivanjici za 36, Lučanima 32 i Gornjem Milanovcu za 7 radnika. To su već uradili Lučani i Gornji Milanovac.

Domaćin, Zoran Lazović, predsednik opštine Ivanjica, upoznao je prisutne na ovoj sednici o velikom broju značajnih investicija koje se realizuju ili čija se ralizacija priprema na području ove opštine.

Dogovoreno je da sledeća sednica Saveta Moravičkog upravnog okruga bude održana u zgradi Načelstva u Gornjem Milanovcu na kojoj će se razmatrati stanje u oblasti javne bezbednosti kao i informacije o radu područnih jedinica organa državne uprave na području MUO za devet meseci 2017.godine.

Izvor: INFOLIGA

О Аутору

Financ