Актуелности Вести Конкурси и обавештења

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ИЗВРШИЛАЧКОГ РАДНОГ МЕСТА У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ОПШТИНЕ ИВАЊИЦА

Република Србија

ОПШТИНА ИВАЊИЦА

ОПШТИНСКА УПРАВА

01 Бр. 111-4/2023  

9.3.2023. год.

ИВАЊИЦА

       На основу чл. 4, 94. и члана 102. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник РС“ бр. 21/2016, 113/2017, 95/2018, 113/2017-др. Закон и 114/2021), члана 12.  Уредбе о спровођењу интерног и јавног конкурса за попуњавање радних места у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник РС“ бр. 95/2016 и 12/2022) и става 1. тачка 8) Закључка Комисије за давање сагласности за ново запошљавање и додатно радно ангажовање код корисника јавних средстава 51 број 112-10989/2022 од 27. децембра 2022. године, Општинска управа општине Ивањица, оглашава

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ИЗВРШИЛАЧКОГ РАДНОГ МЕСТА У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ОПШТИНЕ ИВАЊИЦА

I Орган у коме се радно место попуњава:

Општинска управа општине Ивањица, у Ивањици, ул. Венијамина Маринковића бр. 1.

II Радно место која се попуњава:

Послови инспектора наплате

Звање: Млађи саветник

                                                                                                            број службеника: 1

Опис посла: Израђује планове редовне и принудне наплате; учествује у припреми методолошког упутства којим се прописују процедуре наплате локалних јавних прихода; припрема и шаље опомену о врсти и износу локалних јавних прихода доспелих за наплату; предлаже руководиоцу Одељења предмет принудне наплате; доноси решење о принудној наплати; у складу са законом и општима актима општине врши увећање пореског дуга на дан почетка принудне наплате; спроводи принудну наплату локалних јавних прихода на новчаним средствима пореског обвезника и заради, односно накнади зараде, односно пензији; установљава привремене мере обезбеђења пореског потраживања у принудној наплати; припрема аката о прекиду и обустави поступка принудне наплате; води поступак по захтевима за одлагање плаћања пореског дуга и захтевима за отпис пореског потраживања по основу застарелости; пријављује потраживања по основу јавних прихода у поступку стечаја; даје обавештења и пружа стручну помоћ пореским обвезницима, обавља и друге послове по налогу начелника Општинске управе и руководиоца Одељења.

Услови: Стечено високо образовање из образовно научног поља друштвено-хуманистичких наука, област економске науке, на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ, мастер академским студијама, мастер струковним студијама, специјалистичким академским студијама, специјалистичким струковним студијама, односно на основним студијама у трајању од најмање четири године или специјалистичким студијама на факултету, положен државни стручни испит и најмање једна година радног искуства у струци или пет година проведених у радном односу у органу, сужби или организацији које је основао надлежни орган јединице локалне самоуправе или орган аутономне покрајине и потребне компетенције за обављање послова радног места,

            Предвиђено чланом 27. тачка 14a. обједињеног Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи општине Ивањица и Општинском правобранилаштву општине Ивањица 01 број 110-4/2022 од 5.9.2022. године са изменом и допуном 01 број:110-4/2022-2 од 23.1.2023. године.

III У изборном поступку проверавају се:

            Изборни поступак спроводи сс у више фаза и то следећим редоследом: провера општих функционалних компетенција, провера посебних функционалних компетенција и интервју са Конкурсном комисијом;

  1. За оглашено радно место најпре се вршити провера знања и вештина утврђених у оквиру општих функционалних компетенција, и то:
  • Дигитална писменост- провераваће се решавањем задатака (практичним радом на рачунару):

Напомена: Уколико кандидат поседује сертификат, потврду или други писани доказ о поседовању знања и вештина у основама коришћења рачунара, основама коришћења интернета, обради текста, табеларне калкулације исти се прилаже уз пријаву на интерни конкурс, у оригиналу или овереној фотокопији.

  • Након провере знања и вештина утврђених у оквиру општих функционалних компетенција, у изборном поступку вршиће се и провера знања и вештина утврђених у оквиру посебних функционалних компетенција, и то:
  • Посебне функционалне компетенције у одређеној области рада – инспекцијски послови(општи управни поступак и основе управних спорова; основе привредног права и привредног пословања; поступак инспекцијског надзора и методе анализе ризика: функционални јединствени информациони систем и основе вештина комуникације конструктивног решавања конфликата и управљања стресом)-провераваће се усмено
  • Посебне функционалне компетенције за одређено радно место- планска документа, прописи и акта из надлежности организације органа (Статут општине Ивањица, Одлука о локалним комуналним таксама, Општинска одлука о боравишној такси, Одлука о накнадама за коришћење јавних површина на територији општине Ивањица) – провераваће се усмено;
  • Посебне функционалне компетенције за одређено радно место- прописи из делокруга радног места (Закон о пореском поступку и пореској администрацији, Закон о инспекцијском надзору, Закон о општем управном поступку, Закон о порезима на имовину, Уредба о критеријумима за одређивање активности које утичу на животну средину према степену негативног утицаја на животну средину који настаје обављањем активности, износима накнада) – провераваће се усмено.
  • Интервју са Конкурсном комисијом: На завршни разговор, у циљу процене мотивације на радном месту, могућих доприноса на раду и прихватања вредности органа, Конкурсна комисија позива само кандидате који су прошли усмену проверу, односно кандидате које су сви чланови Конкурсне комисије у свим облицима провере вредновали оценом „делимично задовољава“ (2) или „задовољава“ (3).

IV Место рада:

Општина Ивањица, Општинска управа, ул. Венијамнина Маринковића бр.1.

V Адреса на коју се подносе пријаве:

Општинска управа општине Ивањица – Конкурсној комисији, са назнаком: „За јавни конкурс за радно место „Послови инспектора наплате“, ул. Венијамина Маринковића бр.1, или непосредно преко писарнице Општинске управе општине Ивањица.

VI Лице задужено за давање обавештења о конкурсу:

Владислав Ивковић, телефон: 0658911592, радним данима од 9 до 14 часова.

            VII Услови за рад на радном месту:

држављанство Републике Србије; да је учесник конкурса пунолетан; да учеснику конкурса раније није престајао радни однос у државном органу, органу аутономне покрајине или јединице локалне самоуправе због теже повреде дужности из радног односа,  да није правноснажно осуђиван на казну затвора од најмање шест месеци и да има прописано образовање.

           VIII  Рок за подношење пријава:

рок за подношење пријава је 15 дана од 9.3.2023. године, као дана оглашавања обавештења о јавном конкурсу у дневним новинама „Данас“, тј. до 24.3.2023. године.

IX Докази који се прилажу уз пријаву на конкурс:

– потписана пријава са биографијом са наводима о досадашњем радном искуству, са кратким описом послова на којима је кандидат радио до подношења пријаве на конкурсу, контакт телефон и по могућству интернет адреса;

– фотокопија или очитана лична карта;

– оригинал или оверена фотокопија уверењa о држављанству;

– оригинал или оверена фотокопија извода из матичне књиге рођених;

– оверена фотокопија дипломе или уверења о стеченом високом образовању, којима се потврђује стручна спрема;

– оригинал или оверена фотокопија доказа о положеном државном стручном испиту (кандидат са положеним правосудним испитом уместо уверења о положеном државном стручном испиту подноси оригинал или оверену фотокопија уверења о положеном правосудном испиту);

– оригинал или оверена фотокопија доказа о радним искуству у струци (радна књижица, потврде, решења или други акти из којих се види на којим пословима и са којом стручном спремом је стечено радно искуство);

– оригинал или оверена фотокопија уверења полицијске управе да кандидат није осуђиван на безусловну казну затвора од најмање шест месеци;

– оригинал или оверена фотокопија потврде или уверења послодавца да кандидату раније није престајао радни однос у државном органу, односно у органу аутономне покрајине или јединице локалне самоуправе због теже повреде дужности из радног односа (достављају само они кандидати који су радили у државном органу, односно у органу аутономне покрајине или јединице локалне самоуправе).

– доказ о знању рада на рачунару, уколико исти поседују.

Кандидати који доставе писани доказ о знању рада на рачунару могу бити ослобођени провере познавања рада на рачунару, сем уколико Комисија одлучи да се приложени доказ не може прихватити као доказ којим се кандидат ослобађа од провере познавања рада на рачунару.

Сви докази прилажу се у оригиналу  или у фотокопији која је оверена у општини, суду или код јавног бележника.

Одредбом чл. 9. и 103. Закона о општем управном поступку („Службени гласник РС“, број 18/16, 95/2018 – аутентично тумачење и 2/2023 – одлука УС) прописано је, поред осталог, да орган може да врши увид, прибавља и обрађује личне податке о чињеницама о којима се води службена евиденција, осим ако странка изричито изјави да ће те податке прибавити сама.

            Документ о чињеницама о којима се води службена евиденција је: уверење о држављанству, извод из матичне књиге рођених, уверење о положеном државном стручном испиту за рад у државним органима и уверење о положеном правосудном испиту.

            Потребно је да учесник конкурса, уз напред наведене доказе, достави изјаву којом се опредељује за једну од могућности: да орган прибави податке о којима се води службена евиденција или да ће то кандидат учинити сам.

            Пример изјаве се налази на сајту општине Ивањица www.ivanjica.gov.rs где се иста може преузети.

X Трајање радног односа:

За наведено радно место, радни однос се заснива на неодређено време.

XI Провера оспособљености, знања и вештина кандидата, односно компетенција у изборном поступку:

Cа кандидатима чије су пријаве благовремене, допуштене, разумљиве и потпуне, уз које су приложени сви потребни докази и који испуњавају услове за рад на оглашеном радном  месту, провера  стручних оспособљености, знања и вештина, односно компетенција, које се вреднују у изборном поступку, обавиће се у просторијама Општинске управе општине Ивањица у улици Венијамнина Маринковића бр.1, о чему ће кандидати бити обавештени достављањем писаног обавештења. Кандидати се могу обавестити и путем интернет адресе, ако је дата, као и телефонским путем.

НАПОМЕНА:

Као службеник на извршилачко радно место, може да се запосли и лице које нема положен државни стручни испит, али је дужно да га положи у прописаном року. Положен државни стручни испит није услов, нити предност за заснивање радног односа. Пробни рад је обавезан за сва лица која нису заснивала радни однос у органу аутономне покрајине, јединици локалне самоуправе, или државном органу. Пробни рад за радни однос на неодређено време траје шест месеци. Службеник на пробном раду, који је засновао радни однос на неодређено време и службеник који је засновао радни однос на неодређено време, а који нема положен државни стручни испит, полаже државни стручни испит у року од шест месеци од дана заснивања радног односа.

Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве и пријаве уз које нису приложени сви тражени докази у оригиналу или фотокопији овереној у општини или суду  или од стране јавног бележника, биће одбачене.

Јавни конкурс спроводи Конкурсна комисија именована од стране начелника Општинске управе општине Ивањица број 021-7/2023 од 8.3.2023. године.

Овај оглас објављује се на web страници општине Ивањица www.ivanjica.gov.rs, огласној табли општине Ивањица, а у дневним новинама које се дистрибуирају за целу територију Републике Србије, дневне новине „Данас“, објављује се обавештење о јавном конкурсу и адреси интернет презентације на којој је објављен оглас.

* Сви изрази, појмови, именице, придеви и глаголи у овом огласу који су употребљени у мушком граматичком роду, односе се без дискриминације и на особе женског пола.

Н А Ч Е Л Н И К

Бојана Главинић  

О Аутору

WEB MASTER