Aktuelnosti

„3D STREET ART“ RADIONICA U IVANJICI

Lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica u periodu od 16. do 20.09.2020. godine u centru grada (pešačka zona) organizuje 3D Street Art radionicu u okviru koje će biti izrađen 3D crtež koji će krasiti glavnu ulicu našeg grada.

3D Street art je u svetu veoma popularan umetnički pravac. To su anamorfne iluzije-crteži na ravnoj površini koji, kada se gledaju sa određene tačke, odaju 3D utisak i izgledaju kao da su stvarni.

Radionice o 3D street artu jedinstvene su u Srbiji i regionu i u sebi nose spoj slikarstva, urbanog izražavanja, stripa i performansa. Okupiće mlade stvaraoce koji će saznati mnoštvo informacija o savremenom likovnom izrazu i upoznati se sa izradom slike u 3D perspektivi. Učesnici će biti obučeni da pomognu u realizaciji realističnog 3D prikaza koji će se oslikati na javnoj gradskoj površini.

Radionicu vode Milivoj Kostić, akademski slikar, 3D street umetnik, i Katarina Stojanović Kostić, diplomirani psiholog.

Pozivamo sve zainteresovane mlade naše opštine da se uključe u realizaciju ove radionice u centru grada, nauče nešto novo i pomognu u izradi 3D crteža koji će krastici glavnu ulicu našeg grada.

Aktivnost će biti realizovana u skladu sa merama koje su propisane od strane Vlade Republike Srbije i naredbe Ministarstva zdravlja na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

О Аутору