Vesti

Atletičari Javora okitili se medaljama

Atletičari Javora imali su sjajne nastupe za vikend na takmičenjima u Srbiji i regionu. Ana Subotić je posle uspešnih trka prethodna tri meseca, nastavila da ostvaruje pobede i niže dobre rezultate na Medjunarodnim takmičenjima. Ona je za vikend zabeležila veliki uspeh na trkama u BIH. U Zenici, na Medjunarodnoj trci na 10 kilometara, Ana je u sjajnoj konkurenciji ostvarila pobedu ispred reprezentativke Srbije i članice Crvene Zvezde, Biljane Cvijanović i atletičarke BIH, Amele Trožić. Drugi Anin nastup bio je u Sarajevu na Medjunarodnoj trci VIVIČITA , na stazi dužine 12 kilometara. Ponovo je odnela ubedljivu pobedu. Inače ovo je Anina peta pobeda u pomenutoj trci.


Mladje kategorije AK ‘’Javor’’ imale su sjajan nastup u nedelju na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju održanom u Boru u organizaciji Atletskog Saveza Srbije. U konkurenciji mladjih juniorki na 3.000 metara dve medalje osvojili su Ivanjičani. Aleksandra Vukosavljević se okitila srebrnom medaljom dok je Sanela Djoković stigla do trećeg mesta i bronzane medalje, na Državnom prvenstvu. U konkurenciji mladjih juniora na 4.000 metara sjajan nastup imao je Radojko Luković osvojivši bronzanu medalju na prvenstvu Srbije. Odlična u konkurenciji pionirki na 1.000 metara bile je Katarina Rajković osvojivši 5 mesto.

  • Vrlo uspešan vikend za atletičare Javora. Ana Subotić je nastavila sa sjajnim nastupima u ovoj godini ostvarivši dve fantastične pobede na Medjunarodnim trkama u Zenici i Sarajevu. Naša Olimpijka se definitivno vraća na svoj pobednički kolosek. Sjajan nastup pionira i juniora Javora na Državnom prvenstvu u Boru,osvojili smo tri medalje što je IL-atlrtika-trener-dusko-orestijevic Atletičari Javora okitili se medaljama- Ana opet blistaodličan rezultat.U narednom periodu nas očekuje dosta značajnih takmičenja od državnih prvenstava na stazi do medjunarodnih nastupa. Raduje me činjenica da smo postali ozbiljan klub koji može ostvarivati dobre rezultate u svim uzrasnim kategorijama. Želim da istaknem nešto što je vrlo bitno i bez čega ne bi ni bilo ovakvih rezultata a to je da program Atletskog kluba ‘’Javor’’ u 2018. godini finansira opština Ivanjica i klub se lokalnoj samoupravi zahvaljuje na podršci koja je vrlo bitna za naš napredak i osvajanje medalja.. – istakao je trener Atletskog kluba ‘’Javor’’, Dušan Orestijević.

О Аутору

Financ