Vesti

Atletičari Javora okitili se medaljama

Атлетичари Јавора имали су сјајне наступе за викенд на такмичењима у Србији и региону. Ана Суботић је после успешних трка претходна три месеца, наставила да остварује победе и ниже добре резултате на Медјународним такмичењима. Она је за викенд забележила велики успех на тркама у БИХ. У Зеници, на Медјународној трци на 10 километара, Ана је у сјајној конкуренцији остварила победу испред репрезентативке Србије и чланице Црвене Звезде, Биљане Цвијановић и атлетичарке БИХ, Амеле Трожић. Други Анин наступ био је у Сарајеву на Медјународној трци ВИВИЧИТА , на стази дужине 12 километара. Поново је однела убедљиву победу. Иначе ово је Анина пета победа у поменутој трци.


Младје категорије АК ‘’Јавор’’ имале су сјајан наступ у недељу на Првенству Србије у планинском трчању одржаном у Бору у организацији Атлетског Савеза Србије. У конкуренцији младјих јуниорки на 3.000 метара две медаље освојили су Ивањичани. Александра Вукосављевић се окитила сребрном медаљом док је Санела Дјоковић стигла до трећег места и бронзане медаље, на Државном првенству. У конкуренцији младјих јуниора на 4.000 метара сјајан наступ имао је Радојко Луковић освојивши бронзану медаљу на првенству Србије. Одлична у конкуренцији пионирки на 1.000 метара биле је Катарина Рајковић освојивши 5 место.

  • Врло успешан викенд за атлетичаре Јавора. Ана Суботић је наставила са сјајним наступима у овој години остваривши две фантастичне победе на Медјународним тркама у Зеници и Сарајеву. Наша Олимпијка се дефинитивно враћа на свој победнички колосек. Сјајан наступ пионира и јуниора Јавора на Државном првенству у Бору,освојили смо три медаље што је ИЛ-атлртика-тренер-дуско-орестијевиц Атлетичари Јавора окитили се медаљама- Ана опет блистаодличан резултат.У наредном периоду нас очекује доста значајних такмичења од државних првенстава на стази до медјународних наступа. Радује ме чињеница да смо постали озбиљан клуб који може остваривати добре резултате у свим узрасним категоријама. Желим да истакнем нешто што је врло битно и без чега не би ни било оваквих резултата а то је да програм Атлетског клуба ‘’Јавор’’ у 2018. години финансира општина Ивањица и клуб се локалној самоуправи захваљује на подршци која је врло битна за наш напредак и освајање медаља.. – истакао је тренер Атлетског клуба ‘’Јавор’’, Душан Орестијевић.

О Аутору

Financ