Vesti

Počeli radovi za postavljanje video nadzora u Ivanjici

Почели су радови на постављању видео камера којима ће у Ивањици бити покривене све веће раскрснице, улице у ужем градском језгру, градски парк и прилазни путеви из правца Гуче, Сјенице, Ариља и Ушћа. У наредна три месеца биће инсталирано 15 камера а професионални видео надзор ће омогућити већу безбедност саобраћаја, грађана и имовине.

  • Приватност грађана неће бити угрожена, камере ће бележити искључиво грубље прекршаје као што су претицање на пуној и дуплој линији, пролазак на црвено и све оно што угрожава саобраћај или личну сигурност људи. Пре пуштања камера у рад, грађани ће бити информисани на којим локацијама се тачно налазе. Видео надзор је вишеструко користан. Искуства из градова који га већ имају говоре да је у великом проценту спречено недисциплиновано понашање у саобраћају и расветљен већи број кривичних дела. На првом месту безбедност грађана је повећана, што је нама најважније. -каже заменик председника општине Ивањица, Момчило Митровић.
    Реч је о дигиталним камерама високе резолуције и на већини ће бити обезбедјено читање картица. Вредност радова је 5,5 милиона динара а средства су обезбеђена из буџета локалне самоуправе.

О Аутору

Financ