Vesti

Počeli radovi za postavljanje video nadzora u Ivanjici

Počeli su radovi na postavljanju video kamera kojima će u Ivanjici biti pokrivene sve veće raskrsnice, ulice u užem gradskom jezgru, gradski park i prilazni putevi iz pravca Guče, Sjenice, Arilja i Ušća. U naredna tri meseca biće instalirano 15 kamera a profesionalni video nadzor će omogućiti veću bezbednost saobraćaja, građana i imovine.

  • Privatnost građana neće biti ugrožena, kamere će beležiti isključivo grublje prekršaje kao što su preticanje na punoj i duploj liniji, prolazak na crveno i sve ono što ugrožava saobraćaj ili ličnu sigurnost ljudi. Pre puštanja kamera u rad, građani će biti informisani na kojim lokacijama se tačno nalaze. Video nadzor je višestruko koristan. Iskustva iz gradova koji ga već imaju govore da je u velikom procentu sprečeno nedisciplinovano ponašanje u saobraćaju i rasvetljen veći broj krivičnih dela. Na prvom mestu bezbednost građana je povećana, što je nama najvažnije. -kaže zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.
    Reč je o digitalnim kamerama visoke rezolucije i na većini će biti obezbedjeno čitanje kartica. Vrednost radova je 5,5 miliona dinara a sredstva su obezbeđena iz budžeta lokalne samouprave.

О Аутору

Financ