Vesti Konkursi i obaveštenja

Besplatna obuka o preduzetničkim i digitalnim veštinama

Удружење Једнаке могућности“ из Београда и Општина Ивањица

позивају жене из руралних подручја на

БЕСПЛАТНУ ОБУКУ О ПРЕДУЗЕТНИЧКИМ И ДИГИТАЛНИМ ВЕШТИНАМА
у Гимназији у Ивањици, од
18.3. до 22.3.2019. године

у оквиру пројекта Удружења Једнаке могућности
ДИГИТАЛНЕ И ПРЕДУЗЕТНИЧКЕ ВЕШТИНЕ ЗА ЖЕНЕ У РУРАЛНИМ ПОДРУЧЈИМА“

Теме петодневне обуке су:
ОСНОВЕ РАДА НА РАЧУНАРУ
ПРЕДУЗЕТНИЧКЕ ВЕШТИНЕ

Обука ће се одржати у Гимназији у Ивањици, од 18.3. до 22.3. За све полазнице су обезбеђени ручак и освежење, као и накнада за превоз. Све заинтересоване жене могу узети пријавни формулар у писарници Општине ( шалтер бр.1 у Услужном центру), где треба и да га предају након попуњавања.

Додатне информације могу се добити на број  телефона 032-5150307 – Милка Каплановић.

Постоји и могућност пријаве преко интернета, на линку https://goo.gl/forms/9rubBDT1a0KFxObf2

Рок за пријављивање: до 10. марта 2019.

Резултати:                           до 12. марта 2019.

Обуку спроводи Удружење Једнаке могућности у сарадњи са општином Ивањица у оквиру програма економског оснаживања жена из руралних области. Овај пројекат је подржан од стране Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (UN Women) у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“, који финансира Европска унија, уз подршку Координационог тела за родну равноправност и Министарства за европске интеграције Републике Србије.

Обука у оквиру пројекта има за циљ да помогне женама да стекну нова знања и вештине за дигиталну економију, која ће им помоћи да покрену нову производњу, побољшају пласман већ постојећих услуга и производа, или конкуришу за посао.

Обука ће се одвијати на основу потписаног Протокола о сарадњи између Општине Ивањица и Удружења „Једнаке могућности“.

Осим из општине Ивањица, кроз овај пројекат биће обучено и по 20 жена из општина Параћин, Куршумлија, Мајданпек, Кнић и Љубовија. Едуковане и оснажене жене из свих ових средина постаће део мреже жена дигиталних предузетница из руралних подручја, са циљем међусобне подршке, размене знања и идеја.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ДА ЗАЈЕДНО УЧИМО И НАПРЕДУЈЕМО У ДИГИТАЛНОЈ ЕКОНОМИЈИ!

Овај пројекат је подржан од стране Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (UN Women) у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“, који финансира Европска унија.

О Аутору

Financ